Tesla Semi'nin seri üretim haberi, Tesla hisselerini 1000 doların üzerine çıkardı

Haberin doğrulanması ile birlikte yüzde 6 oranında artış yaşayan Tesla hisseleri 1000 doların üzerine çıktı.
Tesla Semi'nin seri üretim haberi, Tesla hisselerini 1000 doların üzerine çıkardı

Tesla'nın 0'dan 100'e 5 saniyede çıkabilen tırı Tesla Semi'yi tanıttığını 2017 yılının Kasım ayında sizlere aktarmıştık. Tanıtılmasının ardından neredeyse 3 yıl geçmesine rağmen bugüne kadar Tesla Semi ile ilgili yeni bir haber karşımıza çıkmamıştı. 

Tesla CEO'su Elon Musk'ın çalışanlarına gönderdiği bir bilgilendirme notunun sızdırılması ile Tesla Semi tekrar gündeme gelmiş oldu. Not ile sızan bilgilere göre 3 yıl önce tanıtılan Tesla Semi nihayet seri üretime geçiyor gibi görünüyor. Notun ortaya çıkmasının ardından Elon Musk'ın bir takipçisi Twitter üzerinden Musk'a notun gerçek olup olmadığını sordu.

Takipçisinin sorusunu yanıtlayan Elon Musk sızdırılan notun gerçek olduğunu doğruladı. Notun doğrulanması ile birlikte Tesla hisseleri önemli bir artış yaşadı. Haberin doğrulanması ile birlikte yüzde 6 oranında artış yaşayan Tesla hisseleri 1000 doların üzerine çıktı.

Yaşanan artış ile birlikte Tesla hisseleri 1009 dolar seviyelerine kadar çıktı. Yaşanan artış ile birlikte Tesla'nın piyasa değer ise 187 milyar doları geçti. Hatırlatmak gerekirse Tesla Semi'nin üretimine bugüne kadar limitli bir şekilde devam ediliyordu.

Musk tarafından gönderilen bilgilendirme notunda Tesla Semi'nin tasarımının iyileştirileceği ve pillerinin ise Nevada'nın Sparks ilçesinde yer alan Tesla'nın Gigafactory'sinde üretileceği ile ilgili bilgiler de bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.