McKinsey & Company'den Togay Özen, yeni normalin tüketiciler ve şirketler üzerindeki etkilerini anlattı

Konferansımızın konuklarından biri de McKinsey & Company'nin Yardımcı Ortağı Togay Özen'di
McKinsey & Company'den Togay Özen, yeni normalin tüketiciler ve şirketler üzerindeki etkilerini anlattı

Webrazzi Dijital, bugün diğer senelerden farklı bir şekilde online olarak gerçekleşiyor. Konferansımızda teknoloji ve hikaye anlatımı, içerik pazarlamasında yeni trendler, son dönemde tüm dünyanın büyük bir ilgiyle takip ettiği Covid-19 dönemiyle ilgili içerik tüketimi gibi konular, önemli konuklarıyla ele alınıyor.

Konferansımızın konuklarından biri de McKinsey & Company'nin Yardımcı Ortağı Togay Özen'di. Togay Özen, yeni normal döneminde tüketicinin davranışlarını, tüketicilerin önümüzdeki dönemde neyi, nasıl farklı yapacağına dair detayları ve şirketlerin bu dönemde neler yapması gerektiği ile ilgili bilgileri bizlerle paylaştı. 

Covid-19'la değişen tüketici davranışları

Bu dönemde ve önceki krizlerde de görülen, tüketicilerin tercih ettikleri ürünler, promosyon algısı ve fiyat algısı gibi değişiklikler görünüyor. Covid-19 döneminde dijitale ciddi bir kaymanın mevcut olduğunu söyleyen Özen, sağlık ve hijyene daha fazla önem verildiğini, yeni markaların tercihinde artış olduğunu belirtiyor. Ayrıca dışarıdan almaya alıştığımız ürünlerin ve hizmetlerin eve geri dönüşü olduğundan bahsediyor.

Özellikle market alışverişlerinde dijital artışı var, ancak bu sadece dijital tarafında gerçekleşmiyor, zira hem online hem de offline'da bu alanda bir artış bulunuyor. Bu dönemde market alışverişlerini ilk kez internetten yapanların sayısında ve video konferans uygulamalarında ciddi bir artış bulunuyor. Covid-19'da kişisel ve ev bakımı ciddi anlamda arttığını ve bunun kalıcı olmasının beklendiğini de hatırlatalım.

Şirketler ne yapmalı?

Özen, tüketicilerin yüzde 30'unun bu dönemde yeni marka denediğinden bahsediyor. Bunun nedenleri olarak bulunurluk ilk sırada yer alıyor. Promosyonlar ve ürün gamı da artış nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Yüzde 50 oranında güvenilir markalar tercih edildi. Covid-19 döneminde insanların yüzde 75'i evde daha fazla yemek yapıyor ve bunların yüzde 30'u bu alışkanlığa devam edeceğini belirtti.

Bu değişimlerle birlikte şirketlerin e-ticaret, dijital ve yapay zeka kullanımını artırması gerekiyor ve buraya yatırım yapılması gereklilik olarak karşımıza çıkıyor. Şirketlerin ayrıca verimlilik konusuna yeniden eğilmesi de gerekiyor.

Ana Sponsor

Destekleyenler

Medya Sponsorları

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.