Hakan Aran: "Dijitalleşmenin anlatıldığı konferanslarda bile bugün yapılan dijitalleşme yapılmadı"

Webrazzi Dijital 2020 etkinliğimizin konuşmacıları arasında yer alan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, Webrazzi CEO'su Arda Kutsal'ın sorularını yanıtladı.
Hakan Aran:

Webrazzi Dijital 2020 konferansımızın 10 Haziran tarihinde online olarak düzenleyeceğimizi sizlere daha önce aktarmıştık. Etkinliğimizin konuşmacıları arasında yer alan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, Webrazzi CEO'su Arda Kutsal'ın sorularını yanıtladı.

İlkleri yaşadığımız ilginç bir dönemden geçtiğimizi dile getiren Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran, Covid'in farklı şeyleri ne kadar kolay yapabileceğimizi bizlere gösterdiğini belirtti. Dijitalleşmenin anlatıldığı konferanslarda bile bugün yapılan dijitalleşmenin yapılmadığını da sözlerine ekleyen Aran, Covid'in bize işin doğrusunu ve özünü gösterdiğini de aktardı.

Dijitalleşmeyi yorumlarken İş Bankası'nın çalışanlarının şirket dışından da sisteme ulaşabilmeleri için bir sistem kurguladıklarını belirten Aran, yaşanan pandemi ile birlikte çalışanlarının cep telefonu, tablet veya bilgisayarları ile evlerinden sisteme bağlanabildiğini de paylaştı.

Corona virüs salgının başlaması ile birlikte İş Bankası'nın bu sürece ne kadar hazır olduğunu gördüklerini de dile getiren Aran, şubelerin çalışma saatlerinin azalması ile birlikte diğer kanalların kullanımının büyük oranda artığını da sözlerine ekledi. 

Paylaşılan bilgilere göre internet ve cep bankacılığının kullanım oranı yüzde 95 seviyelerine geldi. Bu kullanıcıların yüzde 27'sini ise 65 yaş üzeri kullanıcılar oluşturuyor. Dijitalleşmenin devam edeceğinin de altını çizen Aran, müşterilerine sürtünmesiz bir deneyim sunma konusunda çalıştıklarını da paylaştı.

Gartner'ın dijital sürtünmeyi azaltan firmalar konusunda Türkiye İş Bankası'nı örnek gösterdiğini de paylaşan Aran, pandemi döneminde kartlı temassız ödemelerin artığını ve bu artışın mobil temassız ödemelerin önünü açtığını da aktardı.

Sunulan dijitalleşme ile birlikte müşterilerin dijital ortamda işlerini kolay bir şekilde yapabilmelerinin gerektiğini dile getiren Hakan Aran, Blockchain teknolojisinin öneminden de bahsetti. Blockchain teknolojisi sayesinde pek çok konunun otomatik olarak zahmetsizce halledilebildiğini belirten Aran, geçtiğimiz haftalarda Türkiye İş Bankası, Şişecam, Kuraray Europe GmbH ve Commerzbank arasında Marco Polo platformu üzerinden gerçekleşen işlemden de bahsetti.

Blockchain altyapısı sayesinde bu işlemin kolayca gerçekleştiğini dile getiren Aran, sürükle bırak teknolojisi ile akıllı sözleşmelerin ve faturaların platforma eklendiğini de belirtti. Tarafların onaylanmasının ardından ise sözleşme devreye girdi ve 27 Mayıs 2020 tarihinde işlem gerçekleşti.

Blockchain teknolojisi sayesinde taraflar kolayca çift yönlü olarak işlemlerini gerçekleştirmiş oldu. Blockchain teknolojisinin hayatımıza girme dönemi başladığını da belirten Aran, Blockchain'in bu kullanımının pek çok sektöre ilham olabileceğini de paylaştı.

Ana Sponsor

Destekleyenler

Medya Sponsorları

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.