Hastanelerin hastaları ile görüntülü görüşmesini sağlayan girişim: VideoKlinik

Corona virüs salgını nedeniyle pek çok sektör hızla dijitalleşiyor. Dijitalleşen sektörlerin başında ise sağlık sektörü yer alıyor. Bugün karşımıza çıkan VideoKlinik girişimi ise hastanelerin hastaları ile görüntülü görüşmesini sağlıyor.
Hastanelerin hastaları ile görüntülü görüşmesini sağlayan girişim: VideoKlinik

Tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan Corona virüs salgını nedeniyle pek çok sektör hızla dijitalleşiyor. Dijitalleşen sektörlerin başında ise sağlık sektörü yer alıyor. Bugün karşımıza çıkan VideoKlinik girişimi ise hastanelerin hastaları ile görüntülü görüşmesini sağlayan bir platform olarak hizmet sunuyor.

Dijital Garaj'ın bir projesi olan VideoKlinik macerası 2019 yılının Ağustos ayında başladı. Corona virüs salgınının hayatımıza girmesi ile birlikte hastanelerin yoğun talepleri sebebiyle çok yoğun bir geliştirme ve hastane sistemlerine entegre olma süreci yaşayan VideoKlinik, şu an için Medipol, MedicalPark, Liv Hospital, Yeditepe üniversitesi hastanesi, Avrasya hastanesi ve Biruni üniversite hastanesi ile iş birliği içinde.

Girişimin sunduğu bir diğer özellik ise hastanelerin bu alınan randevuların ödemelerini kredi kartı ile VideoKlinik üzerinden alabiliyor olmaları. Hastaneler, mevcut işleyişte ödemeleri telefonda kart bilgilerini okutarak alıyor. VideoKlinik'in çözümü sayesinde ise ödemeler daha güvenlik bir şekilde gerçekleşebiliyor.

VideoKlinik'in yakın zamanda MasterPass entegrasyonlarını tamamlayarak kullanıcılarına daha iyi bir deneyim sunmayı hedeflediklerini de belirtelim. Teknik olarak online görüşme imkanı sunan her platform ile rakip konumda olan VideoKlinik, ödeme alma ve hastane yazılımlarına entegre olma gibi özellikler ile rakiplerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Paylaşılan bilgilere göre bugüne kadar 6 bini aşkın görüntülü görüşme gerçekleşmesini sağlayan VideoKlinik, 600'ün üzerinde hasta şikayetini ise direkt olarak çağrı merkezinde çözdü. Teknik sorunlar, bilgi talepleri, randevuların takibi gibi pek çok konu çağrı merkezinde çözülebiliyor. VideoKlinik'in web sitesinde yer alan bilgilere göre platform içinde 112 hastane, 1973 doktor ve 18784 hasta bulunuyor.

Paylaşılan bilgilere göre şu an için çağrı merkezine gelen taleplerin yüzde 20’si özel sağlık sigortası kullanımı ile ilgili.  VideoKlinik, görüşmelerin sürelerine göre kontör satışı yaparak gelir elde ediyor. Hastaneler satın alınan bu kontörler ile istedikleri sayıda, istedikleri uzunlukta herhangi bir sınırlama olmadan görüşme yapabiliyor. VideoKlinik'in temel hedefi ise gelecekte daha fazla hastane ile entegre olabilmek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.