MOOV by Garenta, geçtiğimiz hafta yüzde 93’lük artışla 30 binden fazla kiralamaya imza attı

Araç paylaşımı sektöründe yüzde 85 pazar payıyla dikkat çeken MOOV by Garenta, sokağa çıkma kısıtlamasının olmadığı 1-7 Haziran haftasında toplamda 30 bin defadan fazla kiralandı.
MOOV by Garenta, geçtiğimiz hafta yüzde 93’lük artışla 30 binden fazla kiralamaya imza attı

Geçtiğimiz aylarda MOOV by Garenta'nın salgın sürecinde büyümeye devam ettiğini sizlerle paylaşmıştık. Salgın sürecinde kullanıcıların toplu taşıma araçları yerine MOOV by Garenta'yı tercih etmesi, girişimin büyümeye devam etmesinde kilit rol oynamıştı. 

Aynı zamanda salgın boyunca yaptığı Mücbir Sebepler gibi sosyal medya iş birlikleriyle, hedef kitlesinde ciddi bir farkındalık yaratan MOOV by Garenta, Eylül 2018’den bu yana en yüksek kiralama sayısına imza attı. 

Geçtiğimiz hafta toplamda 30 bin defadan fazla kiralanan MOOV by Garenta’nın araçları, hafta sonu ise yaklaşık 10 bin defa kiralanarak ulaşımda kritik bir ihtiyaca cevap verdi. Bu noktada 1-7 Haziran tarihleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasının olmamasının da ciddi bir etkisi olduğunu söyleyebiliriz. Bu tarihlerde yaklaşık 30 bin defadan fazla kullanılan MOOV by Garenta, satış hacmi olarak yeni bir rekor kırmış oldu. 

Garenta ve ikinciyeni.com Genel Müdürü Emre Ayyıldız ise açıklamasında bugüne kadarki en yüksek satış hacmine ulaştıklarını belirtti: 

Salgın döneminde toplu taşıma kullanım oranları yüzde 85’e kadar düştü. Araç paylaşımı hizmeti sunduğumuz MOOV by Garenta’da salgın döneminde ulaşım ihtiyacına önemli ölçüde katkıda bulunduk ve rekorlara imza attık. Normalleşme adımlarının atılmaya başlandığı haziran ayı itibarıyla talebin artmaya devam ettiğini görüyoruz. Geçtiğimiz hafta MOOV by Garenta’daki araçlarımız 31 bin 717 kez kiralandı. Hafta sonunda ise 10 bin defaya yakın kiralama işlemi gerçekleştirildi. 1-7 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre kullanım oranında yüzde 93 artış yaşandı. Araç paylaşımına salgından sonra ilginin artacağını düşünüyorduk ve normalleşme adımlarının atıldığı ilk haftada gördüğümüz ciddi talep artışı bu düşüncemizi doğruladı.

Bu arada MOOV by Garenta ile kullanıcıların hiçbir temasta bulunmadan ister 15 dakika, ister 2 saat, isterlerse günlerce araç kiralayabildiklerini belirtelim. Emre Ayyıldız, daha önce düzenlenen basın toplantısında araçların düzenli olarak dezenfekte edildiğini aktarıp, dezenfekte edilme süreçlerini de video eşliğinde detaylandırmıştı. 

MOOV by Garenta’dan İstanbul – İzmir -İstanbul Kampanyası

Görülen bu taleple birlikte, MOOV by Garenta'nın şehirlerarası kullanımda yeni kampanya duyurusunda bulunduğunu da belirtelim.

Haziran ayı itibarıyla seyahat sınırlamalarının kalkmasının ardından MOOV by Garenta, İstanbul’dan İzmir’e veya İzmir’den İstanbul’a olmak üzere tek yön seyahat özgürlüğü de getirdi. Girişimin, İstanbul ve İzmir’de 1.700 araçla hizmet verdiğini hatırlatalım.

Böylece kullanıcılar İstanbul’dan araç kiralayıp İzmir’de ya da İzmir’den araç kiralayıp İstanbul’da kiralama işlemini sonlandırabilecek. 10 Temmuz’a kadar yüzde 10 indirimli olarak sunulan kampanya kapsamında MOOV by Garenta kullanıcılarının, yakıt ve sigorta dahil olarak 695 TL’den başlayan fiyatlarla araç kiralayabileceğini söyleyelim.

Görünen o ki; MOOV by Garenta toplu taşıma araçlarının ardından, yakın zamanda şehirler arası ulaşımda da otobüs firmalarına güvenli bir alternatif olarak konumlanacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.