Lilium, C serisi yatırım turu için 35 milyon dolar ek yatırım aldı

Yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Lilium, 240 milyon dolarlık C serisi yatırım turuna yeni bir ekleme yapıldığını duyurdu.
Lilium, C serisi yatırım turu için 35 milyon dolar ek yatırım aldı

Geçtiğimiz Mart ayında elektrikli hava taksisi girişimi Lilium'un önemli bir yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. Almanya merkezli girişim, Tencent'in liderliği üstlendiği ve Atomico, Freigeist, LGT'nin de katıldıkları yatırım turunda 240 milyon dolar yatırım almıştı. 

Bugün ise yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıkan Lilium, 240 milyon dolarlık C serisi yatırım turuna yeni bir ekleme yapıldığını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre C serisi yatırım turu için 35 milyon dolar ek yatırım alındı. Söz konusu yatırım ise İskoçya merkezli yatırım firması Baillie Gifford tarafından yapıldı.

Baillie Gifford firmasının yatırımları arasında Tesla, SpaceX, Amazon ve Airbnb gibi günümüzün önemli firmalarının yer aldığını da ekleyelim. Alınan yeni yatırım ile birlikte Lilium'un C serisi yatırım turunda aldığı toplam yatırım ise 275 milyon dolara ulaştı.

Girişimin değerlemesi ile ilgili resmi bir açıklama yapılmasa da şirkete yakın kaynaklara dayandırılan haberlere göre 2015 yılında Daniel Wiegand, Matthias Meiner, Patrick Nathen ve Sebastian Born tarafından kurulan Lilium'un değerlemesi 1 milyar dolara da ulaştı. Alınan 275 milyon dolarlık yatırım ile birlikte Lilium girişiminin aldığı toplam yatırım ise 375 milyon doları aştı. 

Şu an için 450'yi aşkın çalışana sahip olan Lilium, geçtiğimiz yıl Almanya'da bir üretim tesisi açtığını da duyurmuştu. Alınan yeni yatırımın elektrikli taksi olarak görev yapacak olan Lilium Jet'in geliştirilmesi ve seri üretimi için kullanılması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.