Elektrikli hava taksisi Lilium, 240 milyon dolar yatırım aldı

Almanya merkezli hava taksisi girişimi Lilium, Tencent'in liderliği üstlendiği yatırım turunda 240 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı.
Elektrikli hava taksisi Lilium, 240 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz günlerde sizinle, corona virüs salgınının, teknolojinin günlük hayata entegrasyonu üzerine bir yazı paylaşmıştık. Yazıda drone'ların teslimat hızını yüzde 50 artırdığını belirtmiş ve ülkemizde olmasa bile teslimat uçağı, robotlar ve otonom araçlarla ürün teslimatlarının gerçekleştiğini söylemiştik. Uzun ve kısa mesafeli seyahatler birçok insan için şu anda durmuş olsa da uçan taksiler için olumlu gelişmeler devam ediyor. 

Almanya merkezli hava taksisi girişimi Lilium, Tencent'in liderliği üstlendiği yatırım turunda 240 milyon dolar yatırım aldığını açıkladı. Yatırım turuna katılan diğer şirketler Atomico, Freigeist ve LGT olarak açıklandı.

Şirketin uçaklarının şu anda kullanıma hazır olmadığını belirtelim. Ancak şirket, 2025 yılına kadar birden fazla şehirde tamamen operasyonel bir uçan taksi hizmeti başlatmayı hedefliyor. Yeni yatırım da bu hedef doğrultusunda ürünleri geliştirmek için kullanılacak. Şirketin sözcüsü, yeni bir emisyon içermeyen ulaşım biçimi sunmak için çalıştıklarını söylüyor. Böyle bir şey yapmanın zaman ve yatırım gerektirdiğini, ancak iş ve seyahat şekli üzerinde gerçekten olumlu bir etki yaratma şansı doğurabileceğini sözlerine ekliyor. 

Şimdiye kadar gördüğümüz diğer üretim elektrikli uçaklara kıyasla Lilium Jet, bir çift paralel ve asimetrik eğim rotor kanatlı iniş takımlarıyla dikkat çekmeyi başarıyor. Lilium Jet'te kanatların dikey kalkış için eğilen ve daha sonra yatay uçuş için öne kayan toplam 36 elektrikli jet motoruyla donatıldığını belirtelim. Uçakta kuyruk, dümen, pervane veya dişli kutusu bulunmuyor. Şirket, tamamlandığı zaman Lilium Jet'in 300 km menzile ve 300 km/saat hıza sahip olacağını söylüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.