Citymapper'ın hareketlilik endeksi ile şehirlerdeki hareket oranını görmek mümkün

2017 yılından beri Türkiye'de de aktif olarak kullanılan Citymapper'ın hareketlilik platformunda, dünya üzerindeki birçok şehrin hareketlilik oranlarını geçtiğimiz hafta, son 7 gün ve dün seçenekleri kapsamında görebiliyoruz.
Citymapper'ın hareketlilik endeksi ile şehirlerdeki hareket oranını görmek mümkün

Corona virüs salgını tüm ülkelerde insanların evlere kapanmalarına neden oldu, zira salgını önlemenin en etkili yolu evde kalmak ve virüsün bulaşma hızını mümkün olduğunca yavaşlatmak. Durum böyle olunca, şehirlerin hareket oranlarında da ciddi bir düşüş görülüyor diyebiliriz. Şehir içi ulaşım uygulaması Citymapper'ın yeni platformu, bu hareketliliğin nasıl değiştiğini bizlere açıkça gösteriyor.

2017 yılından beri Türkiye'de de aktif olarak kullanılan Citymapper'ın hareketlilik platformunda dünya üzerindeki birçok şehrin hareketlilik oranlarını geçtiğimiz hafta, son 7 gün ve dün seçenekleri kapsamında görmek mümkün. Örneğin; İtalya'nın Milano kentine baktığımızda, geçtiğimiz hafta hareket oranının yüzde 9, son 7 gün içindeki hareket oranının yüzde 5 ve dünkü hareket oranının yüzde 3 olduğunu görüyoruz. Corona virüs salgınının bilançosunun en ağır olduğu İtalya'da her geçen gün dışarı çıkan insan sayısı daha da azalıyor. 

İstanbul'un hareketliliği yüzde 93'ten yüzde 11'e düştü

Durum diğer şehirler için de pek farklı sayılmaz. Hemen hemen çoğu şehrin hareketlilik oranlarının gün geçtikçe düştüğünü görebiliyoruz. İstanbul'a baktığımızda geçtiğimiz hafta hareketlilik oranı yüzde 93 iken, son 7 günde yüzde 27 ve dün yüzde 11 olduğunu görebiliyoruz. Bu veri bile birçok insanın evinde kaldığını kanıtlıyor diyebiliriz.

2011 yılında Azmat Yusuf tarafından kurulan Citymapper, hem istediğiniz rotalarda çevrimdışı harita kullanımanıza hem de yolculuğunuzun varış süresini ve anlık konumunuzu başkalarıyla paylaşmanıza imkan tanıyor. Platform şehir içindeki birçok ulaşım türünü bir araya getiriyor ve böylece genel hareketliliğin oluşturulmasına yardımcı oluyor.

Citymapper'ın sunduğu hareketlilik endeksi haritasına buradan göz atabilirsiniz. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.