Webrazzi'nin mobil öncelikli yeni tasarımı yayında! Dark modu da var :)

Yaklaşık bir yıl önce başladığımız ve sizlerle Webrazzi Summit 2019'da ilk görüntülerini paylaştığımız Webrazzi'nin yeni tasarımı sonunda yayında!
Webrazzi'nin mobil öncelikli yeni tasarımı yayında! Dark modu da var :)

Uzun süreli ve detaylı bir çalışmanın ürünü olan Webrazzi'nin yeni tasarımı için SHERPA ile çalıştık. Geniş bir ekip ile en ince ayrıntısına kadar çalışılan yeni tasarımda temel hedefimiz haberlerimizin okunurluğunu yüksek tutmak ve üyelik özelliklerimizi daha fazla ön plana taşımaktı.

Geçtiğimiz yıllar içerisinde bir blogdan bir platforma evrilen Webrazzi'de birçok farklı servis ayrı ayrı yer alıyordu ve bunların tek çatı altında buluşması gerekiyordu. Bu amaç doğrultusunda 2019'da Wordpress'i bırakarak kendi CMS'imize geçtiğimiz Webrazzi'de, ikinci adımı atarak platformun temel tasarımını yayına aldık. Bundan sonrasında ise alt servislerimiz birer birer yeni tasarım içerisine dahil edilecek. Şimdi tasarımın detaylarına geçelim :)

Mobil öncelikli olarak tasarlandı

Webrazzi'nin yeni tasarımını çalışırken öncelikli olarak mobil versiyonu geliştirdik. Mobil kullanımda sadeliği ve erişilebilirliği esas aldığımız yeni tasarımımızda navigasyondan aramaya, üyelik işlemlerinden tekil makale sayfalarına kadar her noktada mobil arayüzümüzü geliştirdik. Masaüstünde ne yapabiliyorsanız mobilde de aynı işlemleri aynı kolaylıkla yapabileceksiniz.

Farklı bir manşet alanı ve Tarihsel Haber Akışı

10 Ağustos 2018'deki son tasarım değişikliğimizde kategori bazlı bir haber akışını denemiştik ancak Webrazzi okuyucularından gelen geri bildirimler neticesinde tarihsel akışa geri dönmüştük. Blog formatının getirdiği temellerden biri olan Tarihsel akışta haber sunmaya bu tasarımda da devam ediyoruz.

Manşet alanında ise bambaşka bir yerleşim kullandık. Buna göre sol tarafta tek bir manşet haberi yer alırken, sağ tarafta 6 tane veya daha fazla Öne Çıkan haberimiz yer alıyor ve bu haberler sayfanın scrolluna dahil oluyor. Hemen scrollun devamında ise Son Eklenen haberlerle tarihsel sırada devam ediyoruz. Tabi bu aktardıklarım masaüstü görünümü için mobil görünümde daha düz ve sade bir kullanımla önce manşet alanı sonrasında son eklenen haberler şeklinde bir akış gerçekleşiyor.

Webrazzi servisleri ana sayfanın bir parçası

Ana sayfada aşağıya doğru inerken 5'li haber bloklarının arasında ise Webrazzi'nin servisleri kendilerini teker teker gösteriyor. Webrazzi TV, Webrazzi Etkinlik, Webrazzi İş ilanları ve Webrazzi Insights normal akışın arasında yer alıyor. Webrazzi içerisinde sizlere sunmak istediğimiz servisleri bu şekilde haber akışıyla bir araya getirdik. Bu şekilde Webrazzi'de yaptığımız ve sunduğumuz her şeye bir anda erişebileceksiniz. Sayfanın en sonunda ise sayfalama tekniği olarak direkt sayfa numarası yerine daha fazla yükle butonu kullandık.

Gelişmiş Profil Özellikleri

Webrazzi'de önümüzdeki dönemde en çok üzerine düşeceğimiz bölümü üyelikler olacak. Webrazzi üyelik özelliklerini önümüzdeki aylarda zenginleştirip çok daha gelişmiş ve kullanışlı bir hale getirmeyi planlıyoruz. Şu anda aktif olarak Beğendiklerim, Koleksiyonlarım, Yorumlarım gibi Webrazzi haberleriyle etkileşimde olduğunuz Kütüphanem bölümümüz var. Yakında bunların yanına farklı özellikler de eklenecek. 

Profilinize bağlı bir başka bölüm ise Satın Aldıklarım ve Ödeme Araçlarım. Satın Aldıklarım bölümünde geçmiş yıllarda Webrazzi'den satın aldığınız etkinlik biletlerine, Webrazzi Insights üyeliğinize veya raporlarınızı görüntüleyebileceksiniz. Buraya daha sonrasında bilet yönetimi ve üyelik yönetimi gibi özellikler gelecek. Ödeme Araçlarım bölümünde ise tahmin edebileceğiniz gibi kayıtlı kredi kartlarınız yer alıyor. 

Tasarım değişikliğiyle ödeme altyapısı olarak biz de iyzico'yu kullanmaya başladık, kredi kartı bilgileriniz iyzico altyapısıyla saklanacak. Ayrıca ödeme sayfalarımızda Webrazzi Fintech 2019'da iyzico kurucusu Barbaros Özbuğutu'nun tanıttığı iyzio ile öde seçeneğini de dahil ettik. Sanırım bu entegrasyonu da ilk kullananlardan biri olduk.

Arama Sayfaları

Webrazzi'nin site içi araması ilk zamanlarımızdan beri başarılı olamadı. Hatta Webrazzi ekibi dahi yazılarını zaman zaman Google'dan arayıp buluyorlar. Bu konuda bazı geliştirmeler yaptık ancak yetişmedi. Aramamız henüz olması gerektiği gibi değil, önümüzdeki aylarda site içi aramamızda ciddi iyileşmeler görebileceksiniz. Fakat o zamana kadar bizce çok şık olan arama arayüzümüzü deneyebilirsiniz. 

Daha bir çok alt sayfada çeşitli güzellikler yaptık ancak yazıyı daha fazla uzatmayalım. Webrazzi'nin yeni tasarımında emeği geçen Webrazzi CTO'su Serdar Öztürk'e, Ürün Yöneticimiz Burak Özkırdeniz'e (o şimdi asker) ve tüm SHERPA ekibine tekrar teşekkürler. 

Tabii ki siz Webrazzi okuyucularının yorumları bizim için çok önemli, aşağıda yorum bölümümüzde bizimle görüşlerinizi ve eksik gördüğünüz tarafları paylaşabilirsiniz. 

Son olarak Dark mode'umuz olduğunu söylemiş miydim ;)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.