Ekonomik koşullarda yavaş da olsa iyileşme beklentileri yükselmekte

Çin başta olmak üzere yavaş yavaş ekonomik beklentilerde iyileşme görülmesi hükümetlerin aldığı inisiyatiflerle de destekleniyor. E-ticaret penetrasyonunun arttığı bu dönemle birlikte mağazalardan alışveriş tahmini de değişti.
Ekonomik koşullarda yavaş da olsa iyileşme beklentileri yükselmekte

Mart ayı ortalarından bu yana salgınla ilgili alınan ekonomik ve diğer önlemlerden bahsetmekteyiz. Birçok ülkedeki karamsar havanın da Mayıs ayıyla birlikte yavaş yavaş dağılmaya başladığını görüyoruz, elbette bölgeler arasında farklılıklar mevcut. Salgının çıkış yeri olan Çin'de yöneticiler bazı diğer bölgelere göre göreceli de olsa daha olumlu perspektiflerini devam ettirmekte.

ABD'ye baktığımızda Nisan ayında perakende ve yiyecek sektöründe geçen seneye göre %22'lik daralma görülürken AB'deki satışlarda 3 milyon GBP'den fazla kayıp olduğu tahmin edilmekte. Satışlardaki düşüş mağazaların kapanması, harcamaların azalması gibi faktörlerle birebir etkili - ancak Nisan ayındaki göreceli düzelme ile iyileşme sinyallerinin verildiğini görüyoruz. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.