Salgınla birlikte düşen harcamalar reklam sektöründe yeni mecraları öne çıkartıyor

Salgınla zorlaşan ekonomik koşullar, reklamcılar ve reklam bütçelerinin duraksamasına ve daralmasına neden oldu. Harcamalardaki değişimle birlikte e-perakendecilerin mecraları önümüzdeki dönemde daha öne çıkabilir.
Salgınla birlikte düşen harcamalar reklam sektöründe yeni mecraları öne çıkartıyor

Reklamcılık sektörü de salgınla birlikte sekteye uğrayan alanlardan. Mart ayında yapılan araştırmalar, reklam bütçelerinde kesinti, daralma ya da duraksamalar yaşandığını göstermekte. Bu durum bir yandan tüketicilerin harcama yapmaktan çekinmesinden kaynaklanırken, bir yandan da markaların nasıl tepki vereceğine henüz karar vermemesinden oluşmuştu. Nisan ayına geldiğimizde ise Mart ayındaki belirsizliğin yerini daha temkinli ve farklı tondan konuşan kopyalara bırakmakta olduğunu gördük. 

ABD'de yapılan dijital harcamaların tutarı uzun dönemdir görülen en düşük seviyesine gelmiş durumda. Tüketiciler harcamadan çekinirken reklam bütçeleri de kısılmakta; bu da medya bütçelerinin ROI'ı yüksek kanallara kaydırılması daha yoğun görülmekte. Ayrıca Nisan ayında sağlık ürünleri, gıda, temizlik ürünleri gibi kategorilerde görülen oransal artış reklamcılar için bir fırsat alanı yaratarak sektörün yavaş yavaş hareketlenmeye başladığını gösteriyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.