Grab'in Filipinler'deki inisiyatifi tarım açısından olumlu sonuçlar doğurabilir

Grab'in Filipinler hükümeti iş birliği ile aldığı inisiyatif çiftçilerin desteklenmesini ve tüketicilerin uygun fiyatlara ulaşmasını sağlıyor. Tarımdaki daralmaya karşılık sektörün önemini koruduğu Türkiye'de de benzer bir girişim olabilir mi?
Grab'in Filipinler'deki inisiyatifi tarım açısından olumlu sonuçlar doğurabilir

Yemek siparişi ve ulaşım platformu Grab, Filipinler Tarım Bakanlığı ile çiftçilere yardım amaçlı bir iş birliği kurdu. Grab, hükümet inisiyatifi ile çiftçi ve balıkçıların ürünlerini satan eKadiwa isimli pazaryeri üzerinden sipariş teslimatına bu ay başlıyor. Bu iş birliği ile son tüketiciye uygun fiyatlı ürünler sunulması, çiftçilerin hak ettiğini kazanması ve marketlere gitmekten çekinen müşterilerin de sistemden yararlanması amaçlanıyor. Şimdilik Manila'da aktif olan pazaryerinin zamanla diğer şehirlere de teslimat yapmak bekleniyor. 

Tarım çalışanları, hükümet ve Grab'in bu ortaklığı uygun fiyatlı taze ürünleri satarken ülkedeki gig ekonomisi çalışanlarının iş fırsatını artırmış oluyor. Geçtiğimiz ay yine bir ulaşım platformu olan Ola da Hindistan'da hükümetle ortaklaşa benzer bir inisiyatife başlamıştı. Salgın süresinde hükümetlere destek olan bu tarz platformlar zor dönemlerde hızlı destek sağlamak konusunda daha çok öne çıkıyor. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.