Soner Canko, Turk Holding bünyesine katılıyor

Bugün paylaşılan bilgilere göre ise Soner Canko, bünyesinde elektronik para şirketi TURK Elektronik Para A.Ş. ve dijital finansman şirket TURK Finansman A.Ş. gibi kuruluşları bulunduran Turk Holding'e katılıyor.
Soner Canko, Turk Holding bünyesine katılıyor

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) resmi web sitesi üzerinden paylaştığı bilgilere göre Merkez Bankası'nın, Bankalararası Kart Merkezi'ne hakim ortak olduğunu geçtiğimiz Nisan ayında sizlere aktarmıştık. Yapılan ortaklık anlaşması ile birlikte BKM genel müdürü Soner Canko görevden ayrıldı ve yerine ise 1 Mayıs 2020 tarihi itibarıyla Celal Cündoğlu vekaleten atandı.

Bugün paylaşılan bilgilere göre ise Soner Canko, bünyesinde elektronik para şirketi TURK Elektronik Para A.Ş. ve dijital finansman şirket TURK Finansman A.Ş. gibi kuruluşları bulunduran Turk Holding'e katılıyor. 2019 yılında ön ödemeli kart pazarında yüzde 20.6’lık pazar payına ulaşan TURK Holding, aynı yıl 2018 yılına göre yüzde 111’lik aktif büyüme sağladı.

179 çalışanı ile Ankara ve İstanbul’da faaliyet gösteren şirket, 2020 itibariyle kıta Avrupası’nda da faaliyete başlamayı hedefliyor. Paylaşılan bilgilere göre uzun yıllar Bankalararası Kart Merkezi A.Ş.’nin Genel Müdürlüğünü yürüten Dr. Soner Canko danışma kurulu üyesi olarak Turk Holding A.Ş. bünyesine katılıyor.

Kariyerine 1990 yılında başlayan Soner Canko, Bankalararası Kart Merkezi'nden önce sırasıyla Procter & Gamble, Citibank, HP, Bileşim A.Ş. ve First Data gibi kendi alanında lider çeşitli uluslararası şirketlerde yöneticilik görevlerinde bulundu. 2010 yılında ise Ziraat Bankası’nda Bireysel Bankacılık, Operasyonlar ve Teknolojiden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini de üstlenen Canko, 2011’de Bankalararası Kart Merkezi A.Ş. genel müdürlüğü görevini aldı.

3.5 milyonu aşan ön ödemeli kart sayısı ile Türkiye’de elde ettikleri deneyimi ekosistemin güçlü isimlerini TURK bünyesine katarak Avrupa ve ABD'de de elde etmeyi hedeflediklerini belirten TURK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emin Can Yılmaz, pandemi etkisi ile devam eden 2020 yılının finansal teknoloji şirketleri açısından önemli fırsatları barındırdığının, 2021 yılında Türkiye, Avrupa ve ABD ofislerinde toplamda 300’den fazla takım arkadaşına ulaşacaklarının altını da çizdi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.