Ola Electric, elektrikli scooter üreticisi Etergo'yu satın aldı

Paylaşılan bilgilere göre Ola Electric, Amsterdam merkezli elektrikli scooter üreticisi olan Etergo girişini satın aldı.
Ola Electric, elektrikli scooter üreticisi Etergo'yu satın aldı

Özellikle son iki yıldır hem ülkemizde hem de tüm dünyada popülerliklerini artıran elektrikli scooter kiralama girişimleri sadece biz kullanıcıların değil büyük şirketlerin de dikkatini çekiyor. Hindistan merkezli araç çağırma uygulaması olan Ola'dan pek çok kez sizlere bahsetmiştik.

Ola'nın elektrikli araç birimi olan Ola Electric, bugün yeni bir satın alma haberi ile karşımıza çıktı. Paylaşılan bilgilere göre Ola Electric, Amsterdam merkezli elektrikli scooter üreticisi olan Etergo girişini satın aldı. Yapılan anlaşmanın finansal detayları ile ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Değiştirilebilir pillere sahip olan bu teknoloji sayesinde 240 km menzil sunan elektrikli motorlar üreten Etergo, bugüne kadar 23,3 milyon dolar yatırım aldı. Reuters'ın paylaştığı bilgilere göre ise 2014 yılında kurulan şirketin değerlemesi şu an 92 milyon dolar seviyelerinde.

Yapılan satın alma anlaşması ile birlikte Etergo ekibi Ola Electric firmasına katıldı. Ola Electric'in Etergo'yu satın almasındaki temel amaç ise kendi elektrikli scooter filosunu kurmak istemesi. Etergo ile üretime başlayacak olan Ola Electric'in 2021 yılında ilk elektrikli scooter modelini kullanıma sunması bekleniyor. 

Yoluna emin adımlar ile devam eden Ola girişiminin 2019 yılının Mart ayında Hyundai ve Kia'dan 300 milyon dolar yatırım aldığını da hatırlatalım

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.