Araç çağırma girişimi Ola, Hyundai ve Kia'dan 300 milyon dolar yatırım aldı

Ola, yeni filo çözümleri oluşturmak ve küresel pazarlar için mobilite çözümleri keşfetmek amacıyla iş birliği yapmak için Hyundai ve Kia'dan 300 milyon dolar yatırım aldı.
Araç çağırma girişimi Ola, Hyundai ve Kia'dan 300 milyon dolar yatırım aldı

Geçen yıl uluslararası lansmanını gerçekleştiren, Hindistan'lı araç çağırma şirketi Ola, akıllı mobilite çözümleri ve elektrikli araç çabaları konusunda ciddi adımlar atıyor. Şirket, yeni filo çözümleri oluşturmak ve küresel pazarlar için mobilite çözümleri keşfetmek amacıyla iş birliği yapmak için Hyundai ve Kia'dan 300 milyon dolar yatırım aldı.

Yatırımın bir parçası olarak Ola, şirketlerin Hindistan'da yerel altyapının iyileştirilmesi ve Hindistan için elektrikli araçlar inşa edilmesi konusunda da çalışacaklarını söyledi. Şirketler ayrıca filo araçlarını işletmek ve yönetmek için çözümler de geliştirecekler. Kia ve Hyundai'den 300 milyon dolar yatırım alan şirketin değerlemesi de Crunchbase'e göre 3,8 milyar dolara ulaştı. Bu yatırımın şu anda otomobil üretimine ve satışlarına odaklanan Hyundai'ın filo çözümlerinin eksiksiz bir paketini geliştirmesine de olanak tanıyacak gibi duruyor.

Anlaşmada, Ola'nın şoför ortaklarına özel araçlar sağlayan Hyundai ve Kia ile araç kiralama ve çoklu taksitlerle ödeme yapma konularında mali destek vereceği de yer alıyor. Otomobil üreticileri de araçlara bakım ve onarım hizmeti verecekler. Son yıllarda diğer otomobil üreticileriyle benzer bağlar kurduğunu belirten Ola, bu araçların nihai sahip olma maliyetini düşürmeye yardımcı olacağını söyledi. Hazırlanan bir bildiriyle Ola, 2022 yılına kadar mobilite ekosistemi aracılığıyla 2 milyondan fazla iş yaratmayı hedeflediğini söyledi. Ola'nın platformunda 1,3 milyondan fazla sürücü ortağı bulunduğunu da hatırlatalım.

Sonuç olarak üç şirket de Ola'nın hizmetleri operasyonlarında araçlarında iyileştirmeler yapmak için veri toplayacaklarını ve ürün yol haritalarında değişiklik yapmak için öngörüleri kullanacaklarını söyledi.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.