Apple, Siri'yi geliştirmek için makine öğrenimi girişimi Inductiv'i satın aldı

Apple, kişisel asistanı Siri'yi geliştirmek için makine öğrenimi girişimi Inductiv'i satın aldı.
Apple, Siri'yi geliştirmek için makine öğrenimi girişimi Inductiv'i satın aldı

Apple, kişisel asistanı Siri'yi geliştirmek için makine öğrenimi girişimi Inductiv'i satın aldı. Inductiv, veri kümelerindeki hataları tanımlamak ve düzeltmek için yapay zeka kullanan bir teknoloji geliştiriyor. Satın almanın detaylarına ilişkin herhangi bir bilgi paylaşılmadı.

Söz konusu haberde Inductiv'in mühendislik ekibinin Siri, makine öğrenmesi ve veri bilimi gibi çeşitli projeler üzerinde çalışmak için son haftalarda Apple'a katıldığı belirtiliyor. Apple, Inductiv satın almasıyla ilişkili olarak, zaman zaman daha küçük teknoloji şirketlerini satın aldıklarını, böylelikle ürünlerini geliştirmeye her zaman açık olduklarını söyledi.

Inductiv'in Stanford University, Waterloo University ve Wisconsin University'den profesörler tarafından kurulduğunun da altını çizelim. Girişim, verilerdeki hataları tanımlama ve düzeltme görevini otomatikleştirmek için yapay zeka kullanan teknoloji geliştirdi. Temiz verilere sahip olmak, daha az insan icadı ile yazılımın gelişmesine yardımcı olan popüler ve güçlü bir yapay zeka türü olan makine öğrenimi için büyük bir önem teşkil ediyor. Özellikle Siri'nin geliştirilmesi konusunda Inductiv'in Apple'a bir hayli fayda sağlayacağını söyleyebiliriz.

Apple, son zamanlarda özellikle yapay zeka odağında birkaç önemli satın alma gerçekleştirdi. Bu yılın başlarında NextVR'ı satın alan Apple, 2016 yılında da makine öğrenmesi ve yapay zeka ekiplerini oluşturma çabalarının bir parçası olarak Seattle merkezli Turi'yi satın aldı. 2018'de gizlilik odaklı yapay zeka girişimi Silk Labs satın almasını tamamlayan Apple, yine bu yılın başlarında akıllı ev kamera üreticisi Wyze tarafından kullanılan cihaz üzerinde kişi algılamaya güç veren düşük güçlü yapay zeka girişimi olan Xnor.ai'yi satın aldı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.