Evden çalışırken kaytaranlara özel servis: Lurk From Home

Java entegrasyonundan faydalanan Lurk From Home mouse'u aralıklı olarak oynatarak ya da video içerikleri arka planda çalıştırarak ekranın aktif kalmasını sağlıyor. Araç, Slack, Cisco Jabber, Microsoft Teams, Skype for Business ve Lync gibi programları kandırabiliyor.
Evden çalışırken kaytaranlara özel servis: Lurk From Home

Covid-19 süresince pek çok şirket evden çalışma düzenine geçiş yaparken, şirketilerin yönetim kadroları, çalışanların verimliliğinden şüphe etmeye başladı. Bu şüpheyle beraber çalışanların sürekli bilgisayara başında olmasını arzulayan yöneticiler, çalışanların üzerinde baskı oluşturuyor. 

Fiziksel ofislerde çalışanların, çalışıp çalışmadığını kolayca kontrol edebilen yöneticiler, şu anda Microsoft Teams ve Slack gibi araçlara güvenmek zorunda kaldı. Hatta bazı yöneticiler daha da ileri giderek işe VPN ve web kameralarını da dahil ederek gün içinde personeli kontrol etmeye başladı. 

Kendini sürekli kontrol etmeye çalışan yöneticiler karşısında çalışanların çoğu strese girerken, KPMG danışmanı Rehaan Adatia ve Vertex Pharmaceuticals'da çalışan Haris Akbar bu durumdan esinlenerek yeni bir araç geliştirdi. 

Lurk From Home, Microsoft Teams ve Slack gibi programları kandırarak çalışanların mola verdiklerinde dahi çevrimiçi görünmesini sağlıyor. Bunun için Java entegrasyonundan faydalanan Lurk From Home aralıklı olarak mouse'u oynatarak ya da video içerikleri arka planda çalıştırarak ekranın aktif kalmasına yol açıyor. 

İnsanlar tarafından saptanamayan araç, hem Slack, Cisco Jabber, Microsoft Teams, Skype for Business ve Lync gibi programların hem de çalışanları kontrol eden VPNlerin aktivite girişlerini tetikliyor. 

Lurk From Home şu an için ücretsiz olarak hizmet veriyor. Araçtan faydalanmak isteyenler, ilk etapta ürünü test etmek için tarayıcı sürümüne bir şans verebilir. Bunun için sitedeki LFH Mode sayfasına giderek, sayfada yer alan butona tıklamanız yeterli. Araç arka planda çalışırken, butonun yer alıdğı sayfası büyütmeniz gerektiğini söyleyelim. Aynı şekilde sayfayı açık bırakmanız da önemli.

LFH Pro Mode ise siteye kayıt olmanızı ve aracı bilgisayara indirmenizi gerektiriyor. Bu kapsamda Lurk From Home'un bilgisayarınıza; sistem güvenlik duvarını aşacak bir .zip dosyası yükleyeceğini söylemekte fayda var. Eğer güvenlik konusunda hassas biriyseniz, LFH sizin için uygun bir ürün olmayabilir. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.