5 milyon ücretli kullanıcıya ulaşan Facebook Workplace, Rooms özelliğini yayına aldı

Messenger Rooms ve İş Grupları özellikleri Workplace'e taşıyan Facebook, Live Producer ve Oculus for Business özelliklerini yayına aldı.
5 milyon ücretli kullanıcıya ulaşan Facebook Workplace, Rooms özelliğini yayına aldı

Salgın döneminde Messenger Rooms, Facebook Shops gibi ürünler çıkararak kendini güncelleyen Facebook, Workplace ürününü de yenilemeyi ihmal etmedi. Yayına aldığı yeni özellikler kapsamında Messenger Rooms'u Workplace'e uyarlayan Facebook, geçen yıl sosyal ağda yayına alınan İş Grupları özelliğini de platforma taşıdı.  

Bu yeni güncellemeyle birlikte şirketin, Workplace görüntülü aramalarının Portal cihazlarında da gerçekleşebileceğini belirtelim. Bütün bunların yanı sıra eğitim ve projelerde ekiplerin birlikte çalışabilmesi içi Oculus for Business'ı duyuran şirket, 400'de fazla bağımsız yazılım tedarikçisinin ürünlere katkıda bulunduğunu söyledi. 

Rooms'un yanı sıra görüntülü arama odağında Workplace'te yayına alınan Live Producer özelliğinden de bahsetmekte fayda var.  Workplace kullanıcıları Live Producer ile ekran paylaşımı yapabilecek ve soru cevap özelliği ile görüşme esnasında anketler gerçekleştirebilecek. Otomatik alt yazı özelliği de sunan Live Producer, İngilizce, Almanca, Fransızca, İtalyanca, Portekizce ve İspanyolca dillerinde simültane tercüme yapacak. Platforma eklenen bir diğer özellik ise Portal entegrasyonu. Workplace Canlı yayınları, bundan sonra Portal cihazları üzerinde izlenebilecek.

 

Bu arada Facebook çalışanlarının büyük bir kısmının uzaktan çalışmaya devam edeceğini hatırlatalım. Zuckerberg, yaptığı açıklamda bu araçları kullanmaya devam ettikçe, araçların teknolojisini de geliştirmeye devam edeceklerini belirtti. 

Karantina süreçleriyle birlikte Zoom, Teams, Hangouts, Meet ve Skype gibi araçların kullanımı yükseliş gösterirken, Facebook da Workplace'e Rooms'u ekleyerek bu trende katılmış oluyor. 5 milyon ücretli kullanıcıya sahip olan Workplace, Mart ayının sonunda platforma 2 milyon ücretli kullanıcı eklemeyi başardı. Bu noktada Workplace'in milyonlarca kişi tarafından ücretsiz olarak kullanıldığını da belirtmekte fayda var. 

Pazarda faaliyet gösteren diğer şirketlere baktığımızda, Slack'in günlük 12 milyon günlük kullanıcıya ve 119 binden fazla ücretli kullanıcıya sahip olduğunu görüyoruz. Microsoft Teams ise günlük 44 milyon aktif kullanıcıya sahip ancak bu kullanıcıların ne kadarının platforma ödeme yaptığı bilinmiyor. 

Facebook Workplace'e eklediği yeni video özellikler ile platformdaki etkileşimi arttırabilir. Sosyal özelliklerle birlikte Workplace'in kendini uçtan uca verimlilik platformu olarak konumlandırabileceğini söyleyebiliriz. Bu kapsamda Workplace'e eklenen İş Grupları özelliği ilk etapta Workplace dışında yayına alınarak Facebook'a farklı alanlarda trafik kazandırmayı amaçlamıştı. Şimdiden 20 milyon kullanıcıya ulaşan Rooms ise Workplace'e kullanıcı çekebilir. Workplace kullanıcılarının Rooms kullanarak platformdaki etkileşimi yukarı taşıyacağını da söylemek mümkün. Zira Rooms linki ile Workplace kullanmayan pek çok kişi de platformdaki sohbetlere katılabilecek. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.