Dijital lojistik girişimi "yolda", Collective Spark liderliğinde 830 bin dolar yatırım aldı

İşletmelere parsiyel taşıma hizmeti sunan ve lojistik operasyon süreçlerini dijitalleştiren yolda, kuruluş sürecini takiben ilk yatırım turunu 830 bin dolar ile tamamladı.
Dijital lojistik girişimi

İşletmelere parsiyel taşıma hizmeti sunan ve lojistik operasyon süreçlerini dijitalleştiren yolda, kuruluş sürecini takiben ilk yatırım turunu 830 bin dolar ile tamamladı. Collective Spark liderliğindeki yatırım turuna yurt dışından ve Türkiye’den birçok tanınmış melek yatırımcı katıldı. İsmi açıklanan yatırımcılar arasında iyzico kurucusu Barbaros Özbuğutu, Runtastic kurucusu Florian Gschwandtner, N26 ve iyzico yatırımcılarından Marcus Mosen, SumUp ve Payworks gibi başarılı startup’lara yatırım yapan Stefan Kalteis gibi isimler bulunuyor.

İstanbul’dan 80 il ve 922 ilçeye taşıma operasyonları için hizmet veren yolda, yatırım ile birlikte ekibini büyütmeyi, yeni nesil teknolojiler geliştirerek otomasyon ve operasyonel verimliliği arttırmayı hedefliyor.

Volkan Özkan ve C. Murad Özsert tarafından kurulan yolda, kurucular tarafından “Dijital Lojistik Operatörü” olarak tanımlanıyor. Lojistik operasyon süreçlerini iyileştirmeyi hedeflediklerini belirten girişim, geliştirdiği teknolojiyle ve çözümlerle sektörde dijitalleşmeye öncü olmayı hedefliyor. yolda’nın geliştirdiği akıllı kapasite yönetimi ile parsiyel taşımalar minimum aktarma ile yönetiliyor. Dolayısıyla hem hasar oranları ve maliyet düşüyor hem de teslimat süreleri optimize ediliyor. yolda’nın birçok yerel nakliyeci ve lojistik şirketi ile anlaşması bulunuyor.

yolda ile KOBİ ve kurumsal işletmeler, tek platform üzerinden birden fazla farklı taşıma talebine anlık cevap alabiliyor. Şirketler ayrıca kontrol paneli üzerinden taşımalarını takip edebiliyor ve yolda’nın sunduğu detaylı raporlama hizmetiyle lojistik operasyon performanslarını ölçebiliyorlar.

Collective Spark Fonu kurucu ortaklarından Atıl Erken, yolda’nın pazar yeri hizmeti, parsiyel ve diğer tip taşıma konularına yaratıcı bir çözüm sunduğunu ve bu çözümün lojistik sektörünün dijitalleşmesi yönünde önemli bir adım olacağına inandıklarını belirtiyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.