API pazar yeri RapidAPI, 25 milyon dolar yatırım aldı

RapidAPI'ın paylaştığı bilgilere göre söz konusu yatırım, girişimin halihazırda yatırımcıları konumunda bulunan Andreessen Horowitz, DNS Capital, Green Bay Ventures, Microsoft’un yatırım fonu M12 ve Grove tarafından yapıldı.
API pazar yeri RapidAPI, 25 milyon dolar yatırım aldı

API pazar yeri olarak hizmet veren RapidAPI'ın Andreessen Horowitz liderliğinde 9 milyon dolar yatırım aldığını 2018 yılının Mart ayında sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz Haziran ayında ise Microsoft liderliğinde 25 milyon dolar yatırım alan girişim, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı.

Bugün paylaşılan bilgilere göre 2014 yılında ABD'de kurulan RapidAPI, 25 milyon dolarlık yeni bir yatırım aldı. RapidAPI'ın paylaştığı bilgilere göre söz konusu yatırım, girişimin halihazırda yatırımcıları konumunda bulunan Andreessen Horowitz, DNS Capital, Green Bay Ventures, Microsoft’un yatırım fonu M12 ve Grove tarafından yapıldı.

Söz konusu 25 milyon dolarlık yatırım geçtiğimiz Haziran ayında alınan 25 milyon dolara ek olarak yapıldı ve girişim B serisi yatırım turunu 50 milyon dolar ile kapattı. Iddo Gino ve Mickey Hasalvsky tarafından kurulan RapidAPI'ın bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 62,5 milyon dolar oldu.

Girişimin değerlemesi ile ilgili resmi bir bilgi paylaşılmasa da PitchBook'un paylaştığı bilgilere göre RapidAPI'ın değerlemesi yatırım öncesi 80 milyon dolar seviyelerindeydi. Alınan yatırım ile birlikte şirket değerlemesinin 105 milyon doların üzerine çıktığı tahmin ediliyor.

RapidAPI tarafından paylaşılan bilgilere göre şu an için platformu kullanan 18 bini aşkın ekip bulunuyor ve platform içinde 20 bini aşkın API bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.