Facebook'tan sonra her hafta yatırım alan Reliance Jio'ya General Atlantic de 870 milyon dolar yatırım yaptı

Aldığı yatırımlar ile 2020 yılına damgasını vuran Hindistan merkezli GSM operatörü Reliance Jio, yeni bir yatırım aldığını duyurdu.
Facebook'tan sonra her hafta yatırım alan Reliance Jio'ya General Atlantic de 870 milyon dolar yatırım yaptı

Aldığı yatırımlar ile 2020 yılına damgasını vuran Hindistan merkezli GSM operatörü Reliance Jio, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. Bugün paylaşılan bilgilere göre ABD merkezli General Atlantic, Reliance Jio'ya 870 milyon dolarlık bir yatırım yaptı.

Yeni yatırıma geçmeden önce Reliance Jio'nun geçtiğimiz haftalarda aldığı yatırımları hatırlatalım. Reliance Jio, geçtiğimiz Nisan ayının son günlerinde Facebook'tan 5,7 milyar dolarlık bir yatırım aldı. Facebook'un ardından ise Silver Lake, Mayıs ayının ilk günlerinde Reliance Jio'ya 747 milyon dolar yatırım yaptığını duyurdu.

Son olarak ise 8 Mayıs tarihinde Vista Equity Partners, Reliance Jio'ya 1,5 milyar dolar yatırım yaptı. Kısacası Hindistan merkezli Reliance Jio, 1 aydan kısa bir sürede 4 tane oldukça büyük yatırım almış oldu. Alınan 870 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte şirketin aldığı toplam yatırımın 13,5 milyon dolara çıktığını da hatırlatalım.

Reliance Jio tarafından paylaşılan bilgilere göre General Atlantic, şirkete 65 milyar dolar değerleme üzerinden yatırım yaptı. Uygun fiyatlı data paketleri ve ücretsiz sesli aramalar sunarak dikkatleri çeken Reliance Jio Platforms, son 1 ayda 8,85 milyar dolar yatırım alarak, 14,7 hissesini ise söz konusu 4 şirkete sattı.

Paylaşılan bilgilere göre Reliance Jio'ya 870 milyon dolar yatırım yapan General Atlantic'in şirketin yüzde 1,34'lük hissesini satın aldığını da belirtelim. Yemeksepeti'nden tanıdğımız General Atlantic'in dikkat çeken yatırımları bulunuyor. Şirketin yatırımları arasında Airbnb, Alibaba, Ant Financial, Box, ByteDance, Facebook, Slack, Snapchat ve Uber gibi önemli firmalar bulunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.