Boni'den B2B özelinde Covid-19 için sosyal mesafe takip çözümü

Salgının ülkemizde görüldüğü ilk haftadan itibaren geliştirmelere başlayan Boni, söz konusu çözümü ile fabrika, hastane, inşaat alanları, ofisler, AVM, havalimanı ve kampüs gibi kalabalık alanlara odaklanıyor.
Boni'den B2B özelinde Covid-19 için sosyal mesafe takip çözümü

En son 2018 yılının nisan ayında AVM'ler için geliştirdiği Smart Steps çözümü ile karşımıza çıkan Boni'den pek çok kez sizlere bahsetmiştik. Bugün ise tüm dünya ile birlikte ülkemizi de etkisi altına alan Corona virüs salgınına odaklanan yeni bir çözüm ile karşımıza çıkan Boni, Covid-19 çözümü ile güvenli alanları tanımlamayı hedefliyor. 

Salgının ülkemizde görüldüğü ilk haftadan itibaren geliştirmelere başlayan Boni, söz konusu çözümü ile fabrika, hastane, inşaat alanları, ofisler, AVM, havalimanı ve kampüs gibi kalabalık alanlara odaklanıyor. Kısacası Corona Tracer Uygulaması son kullanıcı için değil daha çok firmaların kullanımı için geliştirildi.

Boni'nin geliştirdiği çözüm sayesinde iki kişi fazla yakınlaşırsa veya çok kalabalık bir alana girilirse mobil uygulama aracılığı ile bir uyarı bildirimi alıyor. Uygulama aktivitelerini kontrol edebilenlerin daha yüksek puan aldığı bir algoritma ile çalışıyor. Söz konusu algoritmanın ilerleyen dönemlerde ödüllendirilme için kullanılabileceğini de ekleyelim. 

Boni'nin Covid-19 çözümü giyilebilir cihazlar veya cep telefonu uygulamaları kullanarak Bluetooth ile anonim benzersiz kimlik alışverişinde bulunuyor. Çözümün temel amacı ise kullanıcıların insanlar arasındaki sosyal mesafeyi ölçmelerine ve etkileşim sayısına göre bir puan oluşturmalarına yardımcı olmak.

Covid-19 çözüm sosyal mesafe puanı, güvenli bölge uyarısı, ziyaretçi iletişim takibi, sosyal mesafe uyarısı, güvenlik uyarı düğmesi, güvenli navigasyon, tesis temizliği ve bakımının gerçek zamanlı olarak izlenmesi, analitik ve raporlama gibi özellikler sunuyor.

Boni'nin Corona Tracer Uygulaması için iş birliklerine gittiğini de ekleyelim. Boni'nin bu konudaki ilk iş birliği ise 240 üyesi ile birlikte 500'den fazla fabrika ve 200 bini aşkın çalışana sahip olan Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası MESS ile oldu. İlerleyen dönemlerde Boni'nin sunduğu takip teknolojisini çeşitli iş birlikleri ile başka uygulamalarda da görmemiz sürpriz olmayacaktır. Son olarak Boni Global'in 2019 yılında Endeavor ScaleUp Hızlandırma Programı’nın ikinci dönemine seçilen girişimler arasında da yer aldığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.