Spotify'dan yeni nesil dijital radyoculuk özelliği: Group Session

Dünyanın en popüler dijital müzik platformu Spotify, özellikle karantina döneminde kullanıcıların ilgisini çekebilecek yeni bir özellik duyurdu; Group Session.
Spotify'dan yeni nesil dijital radyoculuk özelliği: Group Session

Dünyanın en popüler dijital müzik platformu Spotify, özellikle karantina döneminde kullanıcıların ilgisini çekebilecek yeni bir özellik duyurdu; Group Session. Yeni nesil için dijital radyo da diyebileceğimiz Group Session özelliği, premium üyelerin toplu bir şekilde müzik dinlemesine, aynı oturumda çalan parçaları yönetebilmesine yardımcı oluyor. Özelliği, herkesin yönetebildiği dev bir çalma listesi gibi de düşünebiliriz, zira maksimum 100 kişi aynı anda aynı oturumu yönetebiliyor. 

Geçtiğimiz yıldan beri beta çalışmaları devam eden Group Session özelliği, şu anda herkes için aktif değil. Fakat belirli bölgelerde kullanımı açılan özellik, geri dönüşlere göre tüm dünyadaki premium Spotify üyeleri için aktif edilecek. Uygulamayı kullanabilmek için oturumun ev sahibi olan kullanıcı, Spotify’ın mobil uygulaması üzerinden oluşturduğu Spotify Code isimli karekodu diğer kullanıcılarla paylaşacak ve koda sahip olmayan kullanıcıların oturuma katılması mümkün olmayacak. Oturuma dahil olan tüm kullanıcılar ve oturum sahibi, sıradaki parçaları duraklatabilecek çalabilecek, atlayabilecek veya listeye kendi seçimlerini ekleyebilecek.

Uygulamanın belki de tek dezavantajı, uygulamayı kullanacak kişilerin fiziksel olarak birbirlerinden çok da uzakta bulunmamaları gerektiği. Ancak Spotify, özellik yayına alınırsa bu soruna da çözüm getirecektir diyebiliriz. 

Spotify'ın yeni özelliği, ortak çalma listeleri oluşturabilme özelliğini andırsa da daha fazla kullanıcıyı kapsadığı için bu özellikten ayrılıyor. Ayrıca Group Session'da "aynı anda dinleme" gibi bir özelliğin olması, modern bir radyo tanımını yansıtıyor. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.