İTK Ventures ve Startupfon, mobil eğitim girişimi Kunduz’a yatırım yaptı

Öğrencilerin akıllı telefonları aracılığıyla sorular sorup hızlı bir şekilde cevaplarını yine telefonlarına aldıkları bir platform olan Kunduz, İTK Ventures’tan yatırım aldı.
İTK Ventures ve Startupfon, mobil eğitim girişimi Kunduz’a yatırım yaptı

Tatış Holding ve Startupfon iş birliği ile girişimcilere destek olan İTK Ventures, Türkiye’deki ilk yatırımını gerçekleştirdi. Öğrencilerin akıllı telefonları aracılığıyla sorular sorup hızlı bir şekilde cevaplarını yine telefonlarına aldıkları bir platform olan Kunduz, İTK Ventures’tan yatırım aldı.

2016 yılında Başar Başaran, Melih Şener ve Barış Bilgiç tarafından kurulan; Türkiye'nin dört bir yanında öğrencilerin ve öğretmenlerin online bilgi alışverişi yapmasına olanak sağlayan Kunduz, kısa sürede 25 bin aktif eğitmen ile bugüne kadar toplamda 15 milyon sorunun yanıtlanmasına aracılık etti. 1. Sınıftan 12. Sınıfa kadar tüm öğrencilere hizmet veren platform, özellikle YKS, LGS, KPSS ve ALES gibi sınavlara hazırlanan öğrenciler için sınava hazırlıkta fırsat eşitliğine katkıda bulunmayı hedefliyor.

Kunduz ile öğrenciler, çözemedikleri soruların fotoğrafını çekerek uygulama aracılığı ile bu soruları gönderiyor ve 15 ile 30 dakika içinde profesyonel çözüm alabiliyorlar. Öğrenciler, tüm derslerden diledikleri kadar soru sorabiliyorlar. Platformdaki eğitmenler, öğrenciler çözümü anlamayıp bunu belirttiklerinde cevapları yeniden anlatıyorlar. 

Öğrenmeyi kolaylaştırırken sınava hazırlık maliyetlerini azaltmayı hedefleyen Kunduz, 2018 yılının yaz aylarında Y Combinator’a da katıldı. Daha önce Y Combinator, Social Capital ve First Round Capital’a ait Dorm Room Fund gibi yatırımcılardan yatırım alan girişim, Türkiye'nin ardından sınava hazırlığın ve eğitim harcamalarının çok yüksek olduğu Hindistan'da da bir ofis açtı.

Kunduz'un Webrazzi Summit 2017 kapsamında düzenlediğimiz girişim yarışmamız Webrazzi Arena'yı 3. olarak tamamladığını da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.