Facebook'un ardından Silver Lake de Hindistan merkezli Jio Platforms'a yatırım yaptı

Silver Lake, Jio Platforms'a yaptığı yatırımla Hindistan'ın telekomünikasyon pazarında kendine önemli bir yer edinmeyi hedefliyor.
Facebook'un ardından Silver Lake de Hindistan merkezli Jio Platforms'a yatırım yaptı

Reliance Industries’in sahip olduğu Jio Platforms'un Facebook'tan 5,7 milyar dolar yatırım aldığını geçtiğimiz haftalarda sizlerle paylaşmıştık. Yeni yatırımın üzerinden oldukça kısa zaman geçmesine rağmen Jio Platforms, şimdi de Silver Lake'ten 747 milyon dolar yatırım aldı.

747 milyon dolarlık yeni yatırımın, Reliance Industries'in Jio'yu oluşturmak için harcadığı 20 milyar dolardan fazla olan net borcu azaltmak için kullanılacağı açıklandı. Şirketin CEO'su Mukesh Ambani, Mart 2021'e kadar net borcu sıfıra indirmeye söz verdi.

Bugüne kadar Unity, Skype, Gartner, Ant Financial, Dell ve Didi Chuxing gibi önemli şirketlere ciddi yatırımlar yapan Silver Lake, Jio Platforms'a yaptığı yatırımla Hindistan'ın telekomünikasyon pazarında kendine önemli bir yer edinmeyi hedefliyor. Zira şirket, yaptığı yatırımla bu sektörde yüzde 1,15 pay elde edecek. Silver Lake, bu sene Airbnb ve Expedia gibi seyahat şirketlerine yatırım yaptı. 

Ticari faaliyetlerine 2016 yılının ikinci yarısında başlayan Jio Platforms, kullanıcılara ücretsiz olarak altı ay boyunca 4G veri ve sesli çağrı sunarak yerel telekom pazarını yükseltti. Reliance Industries'in bir yan kuruluşu olan Jio Platforms, lansmanından bu yana 388 bin kullanıcıya ulaştı. Daha önce sadece Jio olarak bilinen Jio Platforms, müzik yayını hizmeti JioSaavn, akıllı telefonlar, geniş bant işi, isteğe bağlı canlı televizyon hizmeti JioTV ve ödeme hizmeti JioPay gibi bir dizi farklı hizmet de sunuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.