Tarım teknolojilerine odaklanan Pivot Bio, 100 milyon dolar yatırım aldı

San Francisco'da kurulan ve tarım teknolojilerine odaklana bir girişim olan Pivot Bio, 100 milyon dolar yatırım aldı.
Tarım teknolojilerine odaklanan Pivot Bio, 100 milyon dolar yatırım aldı

San Francisco'da kurulan ve tarım teknolojilerine odaklana bir girişim olan Pivot Bio, önemi bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı. Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre Alvin Tamsir ve Karsten Temme tarafından kurulan Pivot Bio, 100 milyon dolar yatırım aldı.

Paylaşılan bilgilere göre Pivot Bio, C serisi yatırım turunda Breakthrough Energy Ventures ve Temasek liderliğinde 100 milyon dolarlık bir yatırım aldı. Pivot Bio'nun eski yatırımcısı konumunda olan DCVC'nin yatırıma katıldığını da ekleyelim.

Alınan 100 milyon dolarlık yatırımla birlikte 2010 yılında kurulan Pivot Bio'nun bugüne kadar aldığı toplam yatırım ise 186 milyon dolara ulaşmış oldu. Hatırlatmak gerekirse Pivot Bio, 2016 yılında seri A, 2018 yılında ise seri B yatırımlarını almıştı.

Pivot Bio'nun yatırımcıları arasında Prelude Ventures, Spruce Capital Partners, Codon Capital, Bunge Ventures, Continental Grain Co., Tekfen Ventures ve Pavilion Capital gibi önemli isimler olduğunu da ekleyelim. Pivot Bio sentetik azot yerine sunduğu daha temiz azot ile çiftçilerin daha verimli çalışabilmelerine olanak sağlıyor. Alınan 100 milyon dolarlık yatırım Pivot Bio'nun mikrobiyal azot teknolojisini geliştirmek için kullanılacak. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.