TikTok, 2 milyar indirilme sayısına ulaştı

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından TikTok, SensorTower tarafından açıklanan bilgiye göre toplamda 2 milyar indirilme sayısına ulaştı.
TikTok, 2 milyar indirilme sayısına ulaştı

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından TikTok, SensorTower tarafından açıklanan bilgiye göre toplamda 2 milyar indirilme sayısına ulaştı. Paylaşılan bilgilere göre TikTok, 2020’nin ilk çeyreğinde 315 milyonla en çok indirilen uygulama oldu. Hızla yükselmeye devam eden uygulamayı son çeyrekte 250 milyon indirmeyle WhatsApp takip etti.

Açıklanan rakamlara göre Google'ın geliştiricisi olduğu bazı uygulamalar, Gmail ve YouTube gibi uygulamalar 5 milyardan fazla indirilmeye ulaştı. Ancak bu uygulamaların birçoğu Android telefonlara yüklü olarak geliyorlar, bu sayının artmasının en önemli nedenlerinden biri de bu. TikTok ise kişilerin kendi isteğiyle indirdiği ve kullanıcı sayısını son 5 ayda 1,5 milyardan 2 milyara tek başına çıkarmış bir uygulama. Zira TikTok'un son dönemde bu kadar indirilmesinin nedenlerinden biri olarak corona virüs salgını ile evde yapacak alternatifler aramak gösterilebilir.

ByteDance'in kazancı da indirilmelerle arttı

TikTok'un kullanıcı sayısındaki artış uygulamanın çatı şirketi ByteDance'e de gelir olarak geri dönüyor. 5 ay önce 175 milyon dolar kazanana ByteDance'i şimdiki kazancı 456,7 milyon dolar. Bu kazancın yüzde 72,3'ü Çin'den geliyor. ABD'deki kullanıcılar ise uygulamada yaklaşık 86,5 milyon dolar harcadı ve bu da ülkeyi gelir açısından TikTok için ikinci en önemli pazar haline getirdi.

TikTok indirmelerinin yüzde 75,5'inin Android cihazlardan gerçekleştiğinin da altını çizelim. Bununla birlikte harcamaların çoğu Apple kullanıcıları tarafından yapıldı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.