Microsoft Teams'in günlük kullanıcı sayısı 75 milyonu geçti

Sadece 6 hafta önce günlük 44 milyon aktif kullanıcısı bulunan Microsoft Teams, böylelikle kullanıcı sayısını yüzde 70 oranında artırmış oldu.
Microsoft Teams'in günlük kullanıcı sayısı 75 milyonu geçti

Geçtiğimiz günlerde Microsoft Teams'in 2,7 milyar toplantı dakikası ile günlük rekorunu kırdığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Özellikle Covid-19 döneminde kullanımı artan platformun kullanıcı sayısı da 75 milyonu aşmış durumda. Sadece 6 hafta önce günlük 44 milyon aktif kullanıcısı bulunan Microsoft Teams, böylelikle kullanıcı sayısını yüzde 70 oranında artırmış oldu.

Microsoft CEO'su Satya Nadella, şirketin bu ay tek günde 200 milyon toplantı katılımcısına ulaştığını belirtti. Bu sayıyı göz önünde bulundurduğumuzda Teams'in yavaş yavaş Zoom'u yakalamaya başladığını görebiliyoruz. Çünkü Zoom, bu ayın başında yaptığı açıklamalarda günlük 300 milyon kullanıcıya ulaştığını söylemişti. Nadella ayrıca, Teams kullanıcılarının üçte ikisinin de uygulama içindeki dosyalarla etkileşime girdiğini ve Microsoft'un uygulamalarını Teams ile entegre eden kuruluşların üç katına ulaştığını açıkladı.

Covid-19 ile kullanıcı sayısında artış yaşayan tek video konferans uygulaması Teams değil. Geçtiğimiz haftalarda Gmail entegrasyonunu gerçekleştiren Google Meet de günlük 3 milyon yeni kullanıcı eklediğini söylemişti. Google CEO'su Sundar Pichai, ocak ayından bu yana Meet'in kullanıcı sayısının 30 kat arttığının altını çizmişti.

Satya Nadella ayrıca, Microsoft'un son çeyrekte aylık 258 milyon aktif Office 365 iş kullanıcısına sahip olduğunu bildirdi. Bu da Office 365'in aylık işletme kullanıcılarının yüzde 29'unun her gün aktif olarak Microsoft Teams kullandığını gösteriyor. Şu anda 183 binden fazla eğitim kurumu Teams'e güveniyor ve 100 binden fazla çalışanı olan 20 kuruluş da Teams kullanıyor. Sonuç olarak Teams'in Microsoft'un gelmiş geçmiş en hızlı büyüyen iş uygulaması olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.