Microsoft Teams, 2,7 milyar toplantı dakikası ile günlük rekorunu kırdı

Microsoft'un dün yaptığı açıklamaya göre Microsoft Teams, günlük 2,7 milyar dakikalık görüşmeyle rekor kırarak mart ayındaki rekorunu tazeledi.
Microsoft Teams, 2,7 milyar toplantı dakikası ile günlük rekorunu kırdı

Corona virüs salgını tüm dünyayı etkilemeye devam ediyor. Bu etkilenmenin bir sonucu olarak birçok sektör, çalışanlarını evlere yönlendirmiş durumda. Durum böyle olunca evden çalışmak zorunda olan kişiler, iletişimi korumak ve devamlılığı sağlamak adına video konferans uygulamalarına yöneliyor. Bu uygulamalardan biride Microsoft Teams.

Microsoft'un dün yaptığı açıklamaya göre Microsoft Teams, günlük 2,7 milyar dakikalık görüşmeyle rekor kırarak mart ayındaki rekorunu tazeledi. Uygulamanın mart ayı ortasındaki rekoru 900 milyon dakikaydı. Şimdiyse yüzde 200'lük bir artış olduğunu görüyoruz. En fazla merak edilen ise bu artışta, Microsoft Teams'in rakibi Zoom'un güvenlik açığının etkisinin ne kadar olduğu. 

2017 yılının mart ayında piyasaya sürülen Microsoft Teams'in mart ayının ortasında açıklanan verilere göre günlük 44 milyon aktif kullanıcısı bulunuyordu. Mart ayının başında bu sayının 32 milyon olduğunu; geçtiğimiz kasım ayındaysa 20 milyon olduğunu hatırlatalım. Microsoft'un son raporunda günlük aktif kullanıcı sayısı açıklanmamış olsa da günlük konuşma dakikası verileri 44 milyonun da bir hayli üzerine çıkılmış olabileceğini gözler önüne seriyor.

Geçen ayın sonlarında Microsoft, Teams için birkaç yeni tüketici odaklı özelliği açıkladı. Şimdiyse toplantı yönetimini iyileştirmek ve Zoom üzerinde zaten mevcut olan bazı popüler özelliklerle boşluğu kapatmak için tasarlanmış birkaç ek özellik daha ekledi. Microsoft, özel arka planların artık Teams'te de mevcut olduğunu açıkladı. Bunun yanı sıra toplantı düzenleyicileri artık tek tıklamayla herkes için oturumu sonlandırabilecek. Ayrıca organizatörler, her bir insanın toplantıya ne zaman girip çıktığı gibi katılımı izleyen raporları da indirebilecekler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.