Yandex'in teslimat robotu Yandex.Rover, Moskova sokaklarında test edilecek

Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre Yandex.Rover, robotları ilk etapta Moskova şehrinin Skolkovo bölgesinde test edilecek.
Yandex'in teslimat robotu Yandex.Rover, Moskova sokaklarında test edilecek

Yandex'in sürücüsüz araç teknolojileri üzerine çalıştığını ve otonom teslimat robotu Yandex.Rover'ın testlerine başladığını sizlere geçtiğimiz yılın Kasım ayında aktarmıştık. Söz konusu testler Yandex'in Moskova'daki merkezinde gerçekleştiriliyordu. 6 tekerlekli bir teslimat robotu olarak tasarlanan Yandex.Rover, gücünü Yandex'in sürücüsüz araç teknolojisinden alıyor.

Bugün karşımıza çıkan yeni bilgilere göre ise Yandex'in otonom teslimat robotu olan Yandex.Rover, Moskova sokaklarında test edilmeye başlanacak. Şirket tarafından paylaşılan bilgilere göre Yandex.Rover, robotları ilk etapta Moskova şehrinin Skolkovo bölgesinde test edilecek.

Skolkovo bölgesinde bulunan idari ofisler tarafından kullanılabilecek olan Yandex.Rover robotları, belirlenen teslimatları gerçekleştirecek. Özel bir mobil uygulama ile kullanılacak olan Yandex.Rover robotları bu hafta itibariyle Skolkovo sokaklarında teslimat yapmaya başlayacak. 

İdari ofis çalışanları Yandex.Rover'ın mobil uygulaması ile teslimat noktalarını belirleyebiliyorlar. Teslimatın ulaşacağı kullanıcılar ise aynı mobil uygulama üzerinden hem robotun haritada üzerindeki hareketlerini takip edebilecek hem de robotun depolama bölümünü açabilecek.

Yandex tarafından paylaşılan açıklamaya göre otonom teslimat robotu Yandex.Rover için Skolkovo bölgesi ile 1 yıllık anlaşma yapıldı. 1 yılının sonunda söz konusu anlaşmanın uzatılabileceğini de ekleyelim.

Yapılan anlaşmaya göre şu an için sadece 1 adet Yandex.Rover robotu kullanılacak. İlerleyen dönemlerde ise Yandex.Rover robotlarından bir filo kurulması hedefleniyor. Yandex'in paylaştığı bilgilere göre Yandex.Rover teslimat robotlarının gelecekte Yandex.Eats platformu ile yiyecek teslimatı yapmaları da hedefleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.