Oppo Find X2 modelinin artıları ve eksileri

Bu haberimizde bugün resmen tanıtılan OPPO Find X2 modelinin artılarına ve eksilerine yakından bakıyoruz. 
Oppo Find X2 modelinin artıları ve eksileri

Oppo'nun yeni amiral gemisi modeli olan OPPO Find X2'nin Türkiye lansmanı gerçekleştiğini bugün sizlere aktarmıştık. OPPO Find X2 modelini yaklaşık 2 gündür kullanıyor. Bu haberimizde OPPO Find X2 modelinin artılarına ve eksilerine yakından bakacağız. 

OPPO Find X2 teknik özellikleri

Oldukça yüksek teknik özelliklere ve şık bir tasarıma sahip olan OPPO Find X2, şu an için Android dünyasının en başarılı akıllı telefon modellerinden. 8 mm kalınlığa ve 209 gramlık bir ağırlığa sahip olan OPPO Find X2, Siyah (Seramik) renk seçeneği ile karşımıza çıkıyor.

Başarılı bir tasarıma sahip olan OPPO Find X2'nin oldukça kaygan bir akıllı telefon olduğunu da ekleyelim. Alüminyum çerçeveye sahip olan OPPO Find X2 modelinin camı Gorilla Glass 6 ile korunurken cihazı arkası ise seramik. Cihazın kulaklık girişine sahip olmadığını da ekleyelim. 

Ekrana gömülü bir parmak izi sensörüne de sahip olan OPPO Find X2 modeli, sol üst kısmında ise hole-punch tasarımına sahip bir ön kamera kullanıyor. IP54 sertifikasına sahip olan Find X2 modelinin sıçramalara karşı dayanıklı olduğunu da belirtelim.

Yüksek çözünürlük ve 120Hz yenileme hızı bir arada

Ekran konusunda ise oldukça iddialı bir model olan OPPO Find X2, 6,7 inçlik AMOLED bir ekrana sahip. Her iki tarafı da kıvrımlı olan bu OPPO Find X2 modelinin ekran gövde oranı ise yüzde 90 seviyelerinde. 1440 x 3168 piksel çözünürlüğünde olan OPPO Find X2 modeli, 120Hz yenileme hızına da sahip. Ekran parlaklığının oldukça iyi olduğunu da ekleyelim.

120Hz yenileme hızı özelliğini kullanmak için ekran çözünürlüğünü düşürmenize gerek olmadığını da ekleyelim. Kısacası telefonunuz 1440 x 3168 piksel çözünürlüğündeyken bile 120Hz yenileme hızı özelliğini kullanabilirsiniz. Hatırlatmak gerekirse geçtiğimiz haftalarda incelediğimiz Samsung Galaxy S20 Ultra modelinde 120Hz yenileme hızı özelliğini kullanmak için ekran çözünürlüğünü düşürmeniz gerekiyordu.

Android 10 işletim sistemini ve Oppo tarafından geliştirilen ColorOS 7.1 arayüzünü kullanan OPPO Find X2, sade bir Android arayüzü kullanıyor. Yazılım anlamında pek sorun olmadığını söyleyebiliriz. Gücünü Qualcomm tarafından üretilen Snapdragon 865 işlemcisinden alan OPPO Find X2, 12 GB RAM ve 256 GB dahili depolama sunuyor.

Cihazın üst düzey teknik özellikleri ile birlikte 120Hz yenileme hızı özelliği de birleşince oldukça hızlı ve kusursuza yakın bir performans deneyiminin sunulduğunu da paylaşalım. 48 megapiksellik f/1.7 diyafram açıklığına sahip bir ana kamera kullanan Find X2, bu kameranın yanı sıra 13 megapiksellik f/2.4 diyafram açıklığına sahip telephoto kamera ve 12 megapiksellik f/2.2 diyafram açıklığına sahip ultra geniş açılı kamera da kullanıyor.

Söz konusu kameralar ile 2160 piksel çözünürlüğünde 30 ve 60 fps, video kaydı yapılabildiğini de ekleyelim. OPPO Find X2 modelinin hem video hem de fotoğraf çekme performansı oldukça başarılı. Ön kısımda ise f/2.4 diyafram açıklığına sahip 32 megapiksellik bir ön kamera tercih edilmiş. Bu kamera ile 1080 piksel çözünürlüğünde 30fps video kaydı yapabilirsiniz.

38 dakikada tamamen şarj olabiliyor

Stereo hoparlörleri ile başarılı bir ses performansı sunan OPPO Find X2, Bluetooth 5.1 bağlantı teknolojisini de kullanıyor. 4 bin 200 mAh büyüklüğünde bir pile sahip olan OPPO Find X2, SuperVOOC 2.0 isimli bir hızlı şarj teknolojisine de sahip. 65W'a kadar hızlı şarj desteği sunan OPPO Find X2 modeli 38 dakika içinde tam şarj olabiliyor. Hızlı şarj destekli adaptörün standart şarj adaptörlerine oranla büyük olduğunu da ekleyelim. Şarj adaptörünün yanı sıra cihazın kutusundan kulak ve bir silikon kılıf da çıkıyor.

OPPO Find X2 fiyatı

Cihazın yaklaşık 1 günlük pil performansı sunduğunu da ekleyelim. OPPO Find X2 modelinde kablosuz şarj desteği ise bulunmuyor. Son olarak OPPO Find X2 modelinin fiyatına gelecek olursak cihaz, ülkemizde 9 bin 999 TL fiyat etiketi ile satışa çıktı. Oldukça başarılı bir model olsa da fiyatının çok yüksek olduğunu da hatırlatalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.