Spotify'ın sahibi olduğu Anchor, görüntülü sohbetleri podcast'lere dönüştürüyor

Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde, Spotify tarafından yaklaşık 140 milyon dolar karşılığında satın alınan podcast girişimi Anchor, görüntülü sohbetleri birer podcast'e dönüştüren yeni özelliğini yayına aldığını açıkladı
Spotify'ın sahibi olduğu Anchor, görüntülü sohbetleri podcast'lere dönüştürüyor

Geçtiğimiz yılın ilk çeyreğinde, Spotify tarafından yaklaşık 140 milyon dolar karşılığında satın alınan podcast girişimi Anchor, görüntülü sohbetleri birer podcast'e dönüştüren yeni özelliğini yayına aldığını açıkladı. Videodan sese dönüştürme aracı, Google Meet, Zoom, Skype, FaceTime, Twitch ve Instagram Live gibi en popüler görüntülü sohbet platformlarıyla entegre bir şekilde çalışıyor. Anchor, platforma yüklenilen tüm .mp4 ve .mov dosyalarını da destekliyor.

Anchor ile videoyu sese dönüştürme işlemi oldukça basit. Görüntülü sohbeti kaydettikten ve oluşturulan video dosyasını bilgisayarınıza indirdikten sonra Anchor'un web platformuna yüklüyorsunuz. Dönüştürülen dosya anında Anchor'un bölüm oluşturucusunda bir segment olarak görünüyor ve bu alanda dosyayı bölmeniz, kırpmanız ve dosya üzerinde başka düzenlemeler yapmanız mümkün oluyor. Ayrıca yerleşik arka plan müziğini, aramaları, ses efektlerini ve ses kayıtlarını da dosyaya ekleyebiliyorsunuz.

Bu noktada sürecin zor kısmının, videoyu podcast'e çevirmekten ziyade kullandığınız görüntülü konuşma uygulamasından dosyayı ilk etapta kaydedebilmek olduğunu söyleyebiliriz, çünkü bazı uygulamalar bunlara izin vermeyebiliyor. Bununla birlikte, YouTube videolarını .mp4 veya .mov formatlarında indirmek de resmi olarak mümkün değil, ancak bunu gerçekleştiren üçüncü taraf uygulamalar mevcut. Ancak bunun için de bahsi geçen videonun kullanım haklarına sahip olmanız önemli

Sonuç olarak, sahip olduğunuz her türlü sohbeti Anchor ile podcast'e çevirmek mümkün. Anchor'un sağladığı ise özellikle pandemi nedeniyle evde kaldığımız bugünlerde, podcast yayını yapanlar ve yapmak isteyenler için büyük bir kolaylık. Çünkü Anchor, podcast'inizi Spotify'ın yanı sıra Apple, Google, Overcast, Breaker, Castbox da dahil olmak üzere tüm büyük podcast platformlarına ücretsiz olarak dağıtıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.