Instacart, salgın nedeniyle 250 bin kişiyi daha işe alacağını duyurdu

Instacart'ın yeni işe alımının nedeni ise şirketin sadece bir ay içinde ağını yüzde 250 oranında büyütmeyi planlaması olarak karşımıza çıkıyor.
Instacart, salgın nedeniyle 250 bin kişiyi daha işe alacağını duyurdu

Geçtiğimiz ay, Instacart'ın teslimat hizmetlerine olan talep nedeniyle 300 bin kişiye istihdam sağlayacağı haberini sizlerle paylaşmıştık. Instacart, salgın dönemindeki taleplere yetişebilmek için 250 bin kişiyi daha işe alacağını açıkladı.

Instacart, işe alım duyurusunun yanı sıra, hem yarı zamanlı çalışanlar hem de tam hizmet müşterileri için genişletilmiş COVID-19 hastalık ödemesi ve ikramiyeler ile sağlık ve güvenlik ihtiyacı duyan müşteriler için uygulama içi check-in'ler gibi bir dizi yeni politika uyguluyor. "Tam hizmet müşterisi" denilen kişilerin ürünleri müşteri için toparladığını ve ürünlerin eksiksiz olmasını sağladığını belirtelim.

Instacart'ın yeni işe alımının nedeni ise şirketin sadece bir ay içinde ağını yüzde 250 oranında büyütmeyi planlaması olarak karşımıza çıkıyor. Instacart'ın yeni işe alımla birlikte toplam tam hizmet müşterisi sayısı 750 bine ulaşmış olacak. Bu sayının corona virüs salgını öncesi sadece 200 bin olduğunu da hatırlatalım. Şirketin son işe alımları, diğer şirketler işten çıkarmalarla mücadele ederken önemli işletmelerin orantısız bir şekilde nasıl talep edildiğini gösteriyor diyebiliriz. Zira bu işe alımların nedeni Instacart'a olan aşırı talep.

Geçen ay, bazı Instacart çalışanları grev yaptı ve şirketin kişisel koruyucu ekipman sağlaması, sipariş başına 5 dolar daha ekstra ödeme, hasta ödeme politikasının daha genişletmesi gibi taleplerde bulundular. Instacart, bu taleplerin bazılarına olumlu olarak cevap verdi. Geçen ay, şirket genişletilmiş bir ödeme politikası ve temassız ödeme seçeneği belirledi. Şirket ayrıca alışveriş yapanlara yönelik teslimat pencerelerini daha esnek ve hızlı hale getirmeyi amaçlayan yeni ürün özelliklerini tanıttı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.