Instacart, teslimat hizmetlerine olan talep nedeniyle 300 bin kişiyi işe alıyor

Instacart, teslimat hizmetlerine olan talebin artması nedeniyle, daha iyi hizmet verebilmek için 300 bin kişiyi işe alacağını açıkladı.
Instacart, teslimat hizmetlerine olan talep nedeniyle 300 bin kişiyi işe alıyor

Dün sizlerle Migros'un market teslimat servislerine olan aşırı talep nedeniyle Sanal Market için 1000 kişiyi işe alacağı haberini paylaşmıştık. Benzer bir haber globalde Instacart'tan geldi. Instacart, teslimat hizmetlerine olan talebin artması nedeniyle, daha iyi hizmet verebilmek için 300 bin kişiyi işe alacağını açıkladı.

Talebe dayalı market teslimat servisi girişimi, dün yaptığı açıklamada, önümüzdeki üç ay boyunca Kuzey Amerika'da corona virüs pandemisinin neden olduğu artan talep nedeniyle, bağımsız yükleniciler olarak kabul edilen 300 bin "tam hizmet müşterisi" almayı amaçladığını söyledi. Bu kişiler ürünleri müşteri için toparlıyor ve ürünlerin eksiksiz olmasını sağlıyor. Bu sayının mevcut iş gücünün iki katından fazla olduğunu da hatırlatalım. 

Instacart, 5 bin 500'den fazla şehirde faaliyet gösteriyor ve kullanıcılar, ülkenin dört bir yanından alışveriş yapabiliyorlar. Şirket sadece Kaliforniya eyaleti için 54 bin kişiyi, New York için 27 bin kişiyi işe alacağını duyurdu. Illinois, Ohio, Georgia ve New Jersey gibi diğer eyaletlerde de yeni işe alımlar gerçekleşecek. Yeni çalışanlara el dezenfektanı ve temizlik malzemeleri ile birlikte hastalık ödemesi de verilecek. 

Instacart'ın kurucusu ve CEO'su Apoorva Mehta yaptığı açıklamada, son birkaç haftanın Instacart tarihinin en yoğun dönemi olduğunu ve ekiplerin gün boyunca çalıştığı bilgisini paylaştı. Instacart için ABD ekonomisinin büyük kısmının küçülme riski taşıdığı bir zamanda kişilere gerekli şartları sağlayan birkaç şirketten biri diyebiliriz. Amazon ve Walmart da son zamanlarda artan müşteri talebi nedeniyle en az 100 bin kişiyi işe almayı planladıklarını açıkladı. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.