D2C'ye Chobani de adım attı

Covid-19 yaşamın her alanında olduğu gibi tedarik zincirine de ciddi etki bırakıyor. Chobani, ABD'de Chobani Pantry adını verdiği hizmetini bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdi bile.
D2C'ye Chobani de adım attı

ABD'ye göç eden girişimci Hamdi Ulukaya tarafından kurulan Chobani, Covid-19 salgınından etkilenen ABD vatandaşlarına yardım sağlayacak. Chobani Pantry ile birlikte, fabrikadan çıkan tırlar Chobani'nin ürettiği yoğurtları özellikle ihtiyaç duyulan ve tedarik sıkıntısı yaşanan bölgelerdeki yemek bankalarına direkt olarak tüketici ile buluşması için teslim edilecek.

Chobani, programını bir sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdi. Burada amaç temel gıdalara ihtiyacı olan kişilere ürünleri ulaştırmak olarak göze çarpıyor. Ancak tedarik zincirinde başka bir dağıtıcıya ihtiyaç olmadan bunun direkt Chobani tarafından bizzat gerçekleştirilmesi, önemli bir test. Chobani bu adımıyla ABD'de ihtiyaç sahiplerine yardımda bulunan yemek bankalarını destekleyecek ABD genelinde bu yerlere milyonlarca kap yoğurt gönderecek.

Chobani Pantry başta bir sosyal sorumluluk projesi olarak göze çarpsa da, yaşanan coronavirüs salgınının tedarik zincirleri için ezber bozan yöntemlerin denenmesi de anlamına geliyor. Hepimizin anımsayacağı ve bazen zaman zaman duyduğu fabrikadan halka konsepti yeniden gündeme geliyor. Bu durum, ara alıcı ve ara satıcıları aradan çıkarmasıyla önem taşıyor. Bu da gelecekte fabrikadan ve üreticiden direkt teslimat modellerinin gelecekte yükselen bir değer olabileceğinin sinyallerini veriyor. Bu yönde hatırlarsınız Evyap'ın yatırımlarını sizlerle paylaşmıştık.

Chobani'nin yaptığı benzer bir hamle, sosyal sorumluluk ayağı ile olmasa da Pepper tarafından hayata geçirilmişti. Restoranlara hizmet veren Pepper, Covid-19 ile birlikte model değiştirmiş ve son tüketicilere hizmet veren Pepper Pantry hizmetini devreye almıştı.

Chobani Pantry, virüs salgını sonrasında farklı bir ticari modele dönüşür mü şimdilik bilmiyoruz. Ancak Türkiye'de hazırladığı Hamdi Ulukaya Girişimi programıyla da zaman zaman Webrazzi'de adını andığımız Hamdi Ulukaya önderliğinde Chobani önemli bir yardım projesine imza atmış durumda.

Yorumlar
  1. İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    İlk Yorumu yazmak ister misiniz?

    Yorum Yazmak için Giriş Yap
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.