Vivaldi internet tarayıcısı, izleyicileri ve reklamları engelleme özelliğini kullanıma sundu

Vivaldi, izleyicileri ve reklamları engelleme özelliğinin hem mobil hem de masaüstü versiyonlar için kullanıma sunulduğunu duyurdu.
Vivaldi internet tarayıcısı, izleyicileri ve reklamları engelleme özelliğini kullanıma sundu

Opera kurucu ortağı Jon Von Tetzchner tarafından geliştirilen Vivaldi internet tarayıcısından ilk 2015 yılının Ocak ayında sizlere bahsetmiştik. Bugün ise yeni özellikler ile karşımıza çıkan Vivaldi, izleyicileri ve reklamları engelleme özelliğinin hem mobil hem de masaüstü versiyonlar için kullanıma sunulduğunu duyurdu.

Bugün Vivaldi internet tarayıcısının 3.0 masaüstü versiyonunun kullanıma sunulması ile birlikte karşımıza çıkan izleyicileri ve reklamları engelleme özelliği, Vivaldi'nin Android uygulamasının Beta versiyonunda da kullanılabiliyor. Özelleştirilebilir yapısı sayesinde kısa zamanda önemli bir kullanıcı kitlesine ulaşan Vivaldi, günümüzün popüler internet tarayıcıları olan Chrome, Edge ve Firefox gibi internet tarayıcıları ile rakip konumda.

DuckDuckGo ile iş birliğine giden Vivaldi'nin izleyici engelleme özelliği gücünü DuckDuckGo'nun Tracker Radar sisteminden alıyor. Uygulamayı ilk indirdiğinizde karşınıza 3 farklı seçenek sunuyor. Bu seçenekler sırasıyla "Engelleme Yok", "İzleyicileri Engelle" ve "İzleyecileri ve Reklamları Engelle".

Bu 3 seçenekten dilediğinizi seçip Vivaldi internet tarayıcısını kullanabilirsiniz. Uygulamanın ayarlar kısmından bu özellikleri dilediğiniz gibi değiştirebileceğinizi de ekleyelim. İzleme koruma seviyesi URL çubuğunun sol üst kısmından da takip edilebiliyor.

Bu kısımdan hem ayarlarınızı değiştirebilir hem de kaç adet reklamın engellendiğini oldukça kolay bir şekilde takip edebilirsiniz. Vivaldi'nin Chromium tabanlı bir internet tarayıcısı olduğunu ve Chrome internet tarayıcısının eklentilerini desteklediğini de belirtelim. Dilerseniz Vivaldi internet tarayıcısını masaüstü için buradan, Android için ise buradan indirebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.