İnventram ve Koç Holding, görüntü işleme girişimi Vispera'ya ortak oldu

Görüntü işleme, görüntü tanıma istatiksel öğrenme ve veri madenciliği teknolojileri üzerinde odaklanan Vispera, İnventram ve Koç Holding A.Ş.'den yeni bir yatırım aldı.
İnventram ve Koç Holding, görüntü işleme girişimi Vispera'ya ortak oldu

Perakende şirketleri için görüntü tanıma odaklı teknolojiler geliştiren bir girişim olan Vispera'nın en son 2017 yılının Kasım ayında Logo Ventures'tan 1,2 milyon TL yatırım aldığını sizlere aktarmıştık. 2014 yılında Prof. Dr. Aytül Erçil ve Dr. Ceyhun Burak Akgül tarafından kurulan Vispera, yeni bir yatırım haberi ile karşımıza çıktı.

Ortaya çıkan bilgilere göre görüntü işleme, görüntü tanıma istatiksel öğrenme ve veri madenciliği teknolojileri üzerinde odaklanan Vispera, İnventram ve Koç Holding A.Ş.'den yeni bir yatırım aldı. Yapılan yatırımın miktarı veya girişimin değerlemesi ile ilgili herhangi bir bilgi ise henüz paylaşılmadı.

Hatırlatmak gerekirse Vispera bugüne dek Keiretsu Forum Türkiye, Kerietsu Capital, Galata İş Melekleri ve Logo Ventures'tan da yatırımlar almıştı. 

Yapılan yatırım ile birlikte Koç Holding A.Ş. ve Inventram'ın Vispera şirketindeki payları ise yüzde 9,9 oldu. Yapılan yatırım ile birlikte Koç Holding’in Japon Mitsui Grubu ve Koç Üniversitesi ortaklığında faaliyet gösteren teknoloji yatırım şirketi olan Inventram'ın CEO'su Cem Soysal ise şirketin yönetim kuruluna katıldı.

Şu an için KAP'a herhangi bir açıklama yapılmadığını da ekleyelim. Konu ile ilgili gelişmeleri ve yatırımın detaylarını sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.