Sağlık sigortası girişimi Alan, 54.4 milyon dolar yatırım aldı

C serisi yatırım turunda Temasek liderliğinde 54.4 milyon dolar yatırım alan Alan'ın toplam yatırım miktarı 136 milyon dolara ulaştı.
Sağlık sigortası girişimi Alan, 54.4 milyon dolar yatırım aldı

Fransa merkezli sağlık sigortası girişimi Alan, C serisi yatırım turunda 54.4 milyon dolar yatırım aldı. Temasek liderliğinde gerçekleşen yatırım turuna, Index Ventures dahil olmak üzere girişime daha önce yatırım yapmış yatırımcılar da katılım gösterdi. 

Bu yatırımla birlikte Alan'ın şimdiye kadar toplamda 136 milyon dolar yatırım aldığını belirtelim. Fransa pazarı için ürettiği sağlık sigortası ürünü ile öne çıkan Alan, ilerleyen dönemde kullanıcılarının sağlığıyla ilişkili pek çok alanda faaliyet göstermeyi amaçlıyor. 

Alan'ın şu anda herhangi bir sigorta şirketiyle ortaklık içinde olmadığını belirtelim. Hatta şirket, bir süre önce resmi sağlık sigortası lisansını elde etti. Şeffaflığa önem veren girişim, poliçeler ve ücretlendirmeler konusunda olabildiğince açık ve net hareket etmeyi arzu ediyor. Fransa'da her çalışanın, hem ulusal sağlık sistemi hem de özel şirketler tarafından sigortalandığını düşündüğümüzde, Alan'ın çok geniş bir hedef kitleye hitap ettiğini söyleyebiliriz. 

 Sağlık sektörünün farklı alanlarında da faaliyet göstermek isteyen girişim, Livi ile yaptığı iş birliği sayesinde kullanıcılarının teletıp randevuları almasını sağlıyor. Aynı zamanda şirket, yakınınızdaki doktorları bulmanızı sağlayan Alan Map isimli bir rehbere de sahip. Bu rehber üzerinden doktora ne kadar ödeme yapacağınız ve sigortanızın masrafların ne kadarını karşıladığını kolayca görebiliyorsunuz. Aynı şekilde Alan'ı kullanarak geçmiş randevularınızın kaydını tutabilir ve daha önce iletişime geçtiğiniz bir doktorun telefon numarasını bulabilirsiniz. 

Girişimin Covid-19 kapsamında topluma faydalı olmak amacıyla bazı değişikler yaptığını da belirtelim. Bu değişiklikler çerçevesinde hesap oluşturarak Livi üzerinden ücretsiz olarak bir doktora danışabiliyorsunuz. Ruh sağlığınız için ise meditasyon uygulaması Headspace'e 2 ay boyunca ücretsiz abone olabiliyorsunuz. 

Bu yeni yatırımla birlikte Alan'ın Avrupa'daki yeni ülkelere açılmayı planladığını da ekleyelim. Şu anda İspanya ve Belçika'da ofisleri bulunan girişim 5 yıl içinde Avrupa'nın her yerinde aktif olmayı hedefliyor. 76 bin kullanıcıya destek veren Alan, kullanıcılar üzerinden 63 milyon dolar gelir elde etti. 2018'in sonunda Alan'ın 27 bin kişiyi sigortaladığını düşündüğümüzde, girişimin hızlı büyüme kaydettiğini söylemek mümkün. 

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.