Facebook'un oyun odaklı mobil uygulaması bugün tanıtılacak

Facebook, Twitch ve YouTube rakibi oyun odaklı yeni mobil uygulamasını bugün tanıtacak.
Facebook'un oyun odaklı mobil uygulaması bugün tanıtılacak

2018 yılının Haziran ayında Facebook'un Twitch rakibi oyun platformu olan Fb.gg'yi duyurduğunu sizlere aktarmıştık. New York Times tarafından duyurulan yeni bir habere göre ise Facebook, Twitch ve YouTube rakibi oyun odaklı yeni mobil uygulamasını bugün tanıtacak.

Oyun yayınları ve oyun odaklı içerikler dendiğinde akla ilk gelen platformlardan olan Twitch ve YouTube'a rakip olmak isteyen Facebook, bugün kullanıma sunacağı yeni mobil uygulama ile oyun streaming topluluğunu kendi platformuna çekmeyi hedefliyor.

New York Times tarafından paylaşılan bilgilere göre söz konusu mobil uygulama ilk etapta Android platformu için kullanıma sunulacak. Uygulamanın ilerleyen günlerde iOS platformu için kullanıma sunulacağını da ekleyelim. Corona virüs salgını nedeniyle çoğunlukla evde kaldığımız bu dönemlerde Facebook'un oyun platformu olan Facebook Gaming de hızla büyüyor. 

Facebook Gaming'in hızla büyümesi Facebook'un yeni mobil uygulamasını kullanıma sunması adına önemli bir gelişme oldu. Ortaya çıkan bilgilere göre söz konusu mobil uygulamanın önümüzdeki Haziran ayında kullanıma sunulması bekleniyordu

Fakat Corona virüs salgını nedeniyle evde olan insanların oyun odaklı içerikleri daha fazla tüketmeye başlaması ile birlikte bu tarih erkene alınarak 20 Nisan'a çekildi. Facebook'un oyun odaklı mobil uygulaması daha çok oyun yayınlarına odaklanacak.

Uygulama sayesinde yayın açabilecek veya istediğiniz yayınları takip edebileceksiniz. Fakat oyun yayınlarının haricinde mobil uygulamanın içerisinde "casual" oyunların yer alacağını da ekleyelim. Facebook tarafından kullanıma sunulacak olan oyun odaklı mobil uygulamanın yaklaşık 18 aydır Latin Amerika ve Güneydoğu Asya'da test edildiğini de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.