Facebook, Twitch rakibi oyun platformu olan Fb.gg'yi duyurdu

Facebook, Twitch rakibi oyun platformu olan Fb.gg'yi duyurdu

Facebook, gözünü oyun dünyasına dikti. Dün itibariyle tanıtılan Facebook'un oyun yayın platformu Fb.gg, oyun içerikleri konusunda lider olan Twitch'e rakip olarak geliştirildi. Oyun odaklı canlı yayınların bulunacağı Fb.gg (Facebook Gaming) platformunda kullanıcılar favori yayıncılarını rahatlıkla takip edebilcekler.

E-spor yarışmaları ve oyun konferansları yayınlanacak

İçinde Facebook'ta yayınlanan tüm videolu oyun içeriklerini bulunduracak olan Fb.gg platformu, video içeriklerininin yanı sıra kullanıcıların takip ettikleri yayıncılar, beğendikleri grup ve sayfalarla ilgili içeriklere de sahip olacak. Bu içeriklerin yanı sıra e-spor yarışmaları ve oyun konferanslarını da yayınlayacak olan platform, oyun dünyası ile ilgili yaratıcı içerikler üreten kullanıcıları da paylaşacak.

Fb.gg'nin temel amacı ise oyun içeriklerinin Facebook haber akışı içinde kaybolmaması. Kısacası Facebook, oyun içeriklerini farklı bir platforma taşıyarak hem Twitch'e rakip olacak hem de kendi platformu içindeki oyun içeriklerinin kaybolmasına engel olacak.

Fortnite ve Playerunknown's Battlegrounds gibi oyunların giderek popülerleşmesi ile oldukça büyük bir pazar haline gelen oyun canlı yayınları tüm büyük firmaların ilgisini çekiyor. Temelde YouTube Gaming ve Twitch'e rakip olan Fb.gg platformunun başarılı olup olmayacağını ise zaman gösterecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.