Evinizde otururken dünyayı gezebileceğiniz platform: Thripy

Bu dönemde her ne kadar fiziksel olarak bir yerlere gitmek mümkün olmasa da dünyayı evinize getiren bir girişim var; Thripy.
Evinizde otururken dünyayı gezebileceğiniz platform: Thripy

Dünyada 2 milyondan fazla enfekte vakaya ve 130 bine yakın ölüme neden olan corona virüs salgını ile birlikte gündelik yaşantımız da değişmeye başladı. Hemen hemen tüm dünyanın kendini eve kapattığı bu dönemde, seyahat etmenin lafı bile edilemez oldu. Ancak 1 ayı geçen evde kalma süreci güvenliğimiz için önemli olsa da psikolojik sıkıntıları da beraberinde getiriyor. Zira herkes ya pencere önünde ya da balkonda hava alabiliyor, bahçesi olanlara şanslı gözüyle bakılıyor. 

Dünyayı bulunduğunuz yere taşıyor

Bu dönemde her ne kadar fiziksel olarak bir yerlere gitmek mümkün olmasa da dünyayı evinize getiren bir girişim var; Thripy. Thripy'deki videoları izlemek için herhangi bir üyelik gerekmiyor, platforma girdiğiniz anda istediğiniz videoyu izleyebiliyorsunuz. Thripy'de videolar, "şehirler", "müzeler" gibi kategorilere ayrılıyor. Böylelikle dilerseniz Londra sokaklarında, dilerseniz Louvre Müzesi'nde ya da Central Park'ta gezebiliyorsunuz. Kısacası Thripy, dünyayı bulunduğunuz yere taşıyor.

150'den fazla destinasyon

Karantina süreci başladığı dönemde, Doruk Kaşoğlu, Berk Öztoprak ve Adem Ay tarafından hayata geçirilen platform, WordPress altyapısını kullanıyor. Şu anda 150'den fazla destinasyonun mevcut olduğu platform, kısa biraz zaman sonra bu sayının artacağını belirtiyor. Bu süreçte herhangi bir gelir elde etmeyen Thripy, ilerleyen dönemde YouTube seyahat içerik üreticileri ve seyahat blogger'ları ile iş birliğine gitmeyi hedefliyor.

Thripy'nin gelecek hedefleri arasında kullanıcıların videoları arkadaşları ile birlikte izleyebilecekleri bir özelliği yayına almak da bulunuyor. Dün sizlere Vemos adlı bir girişimden bahsetmiştik. Vemos, dijital platformdaki içerikleri arkadaşlarınızla birlikte izlemenize olanak sağlıyordu. Thripy de bunu şehir videoları için gerçekleştirmek istiyor.

Thripy'ye buradan göz atabilir ve evinizden çıkmadan dünyayı gezebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.