SPONSORLU

1C:Drive ERP ve İşinizi Büyütmenize Sağladığı Katkı

Küçük ve orta ölçekli işletmeler, rekabetçi kalabilmek için esnek olmak ve sürekli değişen pazar ortamına uyum sağlamak zorundadır. 1Ci olarak onlarca yıldır iş otomasyon çözümleri geliştirmekteyiz ve doğru yazılımın yeni büyüme fırsatlarını ortaya çıkarırken, maliyetleri nasıl ortadan kaldırabileceğini biliyoruz.
1C:Drive ERP ve İşinizi Büyütmenize Sağladığı Katkı

1C:Drive ERP'yi geliştirirken, tüm deneyimimizi ve teknolojimizi ortaya koyduk. 1C:Drive ERP dünya çapında binlerce şirketin büyüme fırsatları yakalamasına ve sürekli değişen ekonomik ortamda esnek kalmasına yardımcı olan bir üründür. Bugün 1C:Drive’ın Türkiye pazarı için özel olarak geliştirilen yeni bir versiyonunu sunuyoruz. Bu yazıda, Türkiye'deki müşterilerimizin hizmetine sunduğumuz özel içeriklerden bahsedeceğiz.

Ödemeler ve Faturalama

1C:Drive ERP, 1C:Enterprise yazılım geliştirme platformu üzerinde oluşturulmuştur. Bu sayede en üst düzeyde esneklik sağlanarak uygulama içerisinde özelleştirme imkanları sunulmaktadır. Çözüm, mobil cihazlar da dahil olmak üzere bir çok platformda kullanılabilir ve onlarca popüler iş otomasyonu uygulamasıyla entegre edilebilir. Türkiye'deki kullanıcılarımız da en son teknolojimiz ile geliştirilmiş 1C:Drive'ın tüm bu özelliklerinden artık yararlanabilirler.

Gelelim temel özelliklere. Daha önce, ödeme koşullarındaki ödeme yöntemleri, “Nakit, Elektronik ve Belirsiz” olmak üzere ön tanımlı çeşitli seçeneklerle sınırlıydı. Şimdi, cari hesapların ve sözleşme kartlarının Ödeme şartları ve koşulları ayarlarına ödeme koşulları şablonları eklendi. Bu özellik, ödeme şartlarını tek tek manuel olarak tanımlamanıza gerek kalmadan iş ortaklarınız ve müşterileriniz için ödeme koşullarını hızlı bir şekilde belirlemenizi sağlıyor.

Düzenli aralıklarla mal veya hizmet sipariş eden firmalar için oldukça kullanışlı olan yinelenen Satın alma siparişleri yeni özelliklerden bir diğeri. Gerektiğinde satın alma siparişleri oluşturmak için bir takvim belirleyebilirsiniz. Müşterilerden düzenli olarak ödeme alan şirketler de otomatik fatura gönderme planını belirlemek için yinelenen fatura ayarlarımızı kullanabilirler.

Ayrıca, 1C:Drive’ın yeni sürümü, Türk finans sisteminin vazgeçilmez bir unsuru olan ve Türk şirketleri tarafından sıklıkla kullanılan Çek ve Senet süreçlerini desteklemektedir. Bu yeni modüller Kayıt giriş, Tahsilata çıkış, Cirolama kaydı ve daha fazlası dahil olmak üzere hem Çek hem de Senetler ile işlem yapılabilmesi için geliştirilmiştir.

1C:Drive, serbest meslek sahipleri için de işlevsel hale gelmiştir, artık Verilen ve Alınan serbest meslek makbuzlarını kolayca oluşturabilirsiniz.

Satış, satın alma ve muhasebe

Müşterilerimizin ihtiyaçlarını dikkate alarak, satış planlama sürecini yeniden düzenledik. Artık satışları ürünlere, satış bölgelerine, satış temsilcilerine ve diğer satış ölçülerine göre planlayabilirsiniz. Ayrıca, 1C:Drive, satış hedeflerini belirleme, sorunsuz izleme ve ilgili raporları çalıştırmaya izin verir.

Yönetim muhasebesi bundan sonra 1C:Drive'daki tek seçenek değil. Ürünün yeni sürümü Finansal muhasebe modülünü de içeriyor ve tek düzen hesap planı ve IFRS ile uyumlu raporlar oluşturuyor.

Ayrıca, şirketlerin hesap alacaklarını güvence altına almasına yardımcı olmak için kredi limiti kontrol özelliğini ekledik. Artık doğrudan bir kartvizitin fatura ayrıntılarında müşteriler için özel limitler belirleyebilirsiniz. Satış siparişi, iş emri veya satış faturası kaydederken sistem otomatik olarak kullanılabilir krediyi kontrol eder.

Diğer bir önemli özellik ise talep planlamasıdır. İşletmelerin yüksek talep dönemleri sırasında, mallarının tükendiği veya satışlarının düşük olduğu durumlarda gereğinden fazla dolu bir depoya sahip olmaktan kaçınmalarına yardım eder. Her iki durum da doğrudan ve dolaylı kayıplara yol açabileceği için önlenmelidir.

Talep planlama, birden fazla parametreye sahip olabilen (doku, boyut, yükseklik vb.) karmaşık ürünler için özellikle önemlidir. 1C:Drive'ın varyant yönetimi ve üretim planlama özellikleri, şirketlerin mevcut durumun ne olduğunu anlamalarını, stok ön tedarik hazırlıklarını planlamalarını ve depoyu kontrol edebilmelerini sağlar.

Vergi yönetimi ve raporlama

Vergilendirme, tüm işletmelerin önemli bir parçasıdır ve bu nedenle uyumlu vergi yönetiminin uygulanmasına çok dikkat ediyoruz. 1C:Drive'ın yeni versiyonunun, Türk vergi mevzuatına uygun olarak KDV tevkifatını desteklediğini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz.

KDV tevkifat kodlarını ve oranlarını kaydedebilir ve bunları Satın alma faturaları, Satın alma siparişleri, Ambar girişleri, Satış siparişleri, Ambar çıkışları, Satış faturaları ve İş emirleri gibi ticari belgelere uygulayabilirsiniz. KDV tevkifatını izlemenize yardımcı olacak özel bir rapor da mevcuttur.

Ayrıca bazı raporları da yeniden tasarladık. Artık raporlar, aksi istenmediği takdirde ürün miktarlarını temel ölçü birimlerinde göstermektedir. Buna ek olarak ürün miktarlarını görüntüleyebilir ve ihtiyacınız olan ölçü birimini seçebilirsiniz. 

Diğer iyileştirmeler

Yaptığımız iyileştirmeler bunlarla sınırlı değil. İşte bazı diğer geliştirmeler:

  • Ürün kartlarındaki üretici özelliği. Artık bir ürünün üreticisini göstermek için etiketleri ve fiyat etiketi şablonlarını oluşturabilirsiniz.
  • Varyant matris yapısı. Ticari belgelere (Satış faturaları ve Satın alma faturaları gibi) hızlıca birden fazla ürün varyantı ekleyebilirsiniz.
  • Kişi bilgileri görünürlük ayarları. Daha kolay gezinme için cari hesapları aşırı yükleyen ve kullanılmayan kişi kartlarını gizleyin.

 

Son olarak

1C:Drive, 1C:Enterprise iş odaklı yazılım geliştirme platformu üzerinde oluşturulmuş güçlü bir çözümdür. Her türlü işletme için veriye dayalı kararlar alınmasını sağlar, yüksek esneklik ve özelleştirme fırsatları sunar ve ihtiyacınız olabilecek her platformda size hizmet eder.

Herhangi bir sorunuz olursa veya daha detaylı bilgi almak isterseniz lütfen bizimle iletişime geçiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.