Online reklam platformu Wordego'dan e-ticaret siteleri için kampanya kişiselleştirme çözümü: Sortext

Wordego, son yatırım turundan sağladığı finansmanla e-ticaret sitelerine yönelik kampanya kişiselleştirme çözümü olan ikinci ürünü Sortext’i geliştirdi ve bu yılın başında hizmete sundu.
Online reklam platformu Wordego'dan e-ticaret siteleri için kampanya kişiselleştirme çözümü: Sortext

Geçtiğimiz yıl, aralarında Keiretsu Forum ve TR Angels üyelerinin de bulunduğu 11 melek yatırımcının dijital reklam platformu Wordego’ya 400 bin dolar yatırım yaptığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Bilgisayar mühendisi kardeşler Okan Erol ve Utku Erol tarafından 2012 yılında kurulan ve Bilişim Vadisi’nde faaliyet gösteren Wordego, bu yatırım turundan sağladığı finansmanla e-ticaret sitelerine yönelik kampanya kişiselleştirme çözümü olan ikinci ürünü Sortext’i geliştirdi ve bu yılın başında hizmete sundu.

Arama motorlarından gelen ziyaretçilerin harcama gücünü öğrenme

E-ticaret sitelerini tekrar ziyaret eden ve hakkında en azından bir bilgi kırıntısı bulunan “geri dönen ziyaretçilere” yönelik pek çok kişiselleştirme çözümü olsa da online perakendecilerin günümüzdeki en büyük zorluğu, sitelerine ilk kez gelen ve haklarında hiçbir bilgiye sahip olmadıkları “yeni ziyaretçileri” ödeme yapan müşterilere dönüştürmek diyebiliriz. Bu soruna çözüm olarak geliştirilen Sortext, e-ticaret sitelerine “arama motorları” üzerinden gelen yeni ziyaretçilerin “harcama gücünü” ve “dönüşüm olasılığını” anlık olarak tespit ediyor ve sitedeki tüm çözümlere rağmen bir satın alma yapmadan çıkmaya yönelirlerse, son anda harcama gücüne göre kişiselleştirilmiş ve sınırlı süreli fırsatlar sunarak sitede kalmalarını ve alışverişlerini tamamlamalarını teşvik ediyor.

Ziyaretçilere kişiselleştirilmiş ve optimize edilmiş teklifler sunma

Sortext, halihazırda salt geri dönen ziyaretçilere yönelik kişiselleştirme çözümleri sunan platformlardan tamamen farklı olarak, haklarında hiçbir şey bilinmeyen yeni ziyaretçilerinin harcama gücünü ve dönüşüm olasılığını anlık olarak hesaplayabiliyor ve bir satın alma yapmadan ayrılmaya yönelen ziyaretçilere kişiselleştirilmiş ve optimize edilmiş teklifler sunarak e-ticaret işletmelerinin gelirlerini maksimize edebilmesini sağlıyor.

6 milyon TL’nin üzerinde ekstra kazanç

Faaliyete girdiği 2020 yılının ilk 3 aylık döneminde Sortext, Türkiye’de hizmet verdiği 6 farklı kategorideki e-ticaret sitelerinde toplam 2,3 milyon oturumda 15 bini aşkın dönüşüm gerçekleştirdi ve müşterilerinin 6 milyon TL’nin üzerinde ekstra kazanç sağlamasına yardımcı oldu. Bu dönemde hizmet sağladığı e-ticaret işletmelerinin ziyaretçilerinin yaklaşık yüzde 4’üne kişiselleştirilmiş fırsatlar sunan Sortext, müşterilerinin gelirlerinin yüzde 24’ünü tek başına sağladı. Sortext, online perakendecilerin dönüşüm oranlarını yüzde 26 oranında artırırken, ortalama sipariş değerlerini yüzde 16 oranında iyileştirdi ve e-ticaret gelirlerinde net yüzde 29 artış sağlanmasına yardımcı oldu.

Hedef: Almanya, İngiltere ve ABD

İlk etapta Türkiye’deki 200’ü aşkın orta ve büyük ölçekli e-ticaret işletmesine katkı sağlamayı hedefleyen Sortext, önümüzdeki aylarda başta e-ticaret penetrasyonu yüksek Almanya, İngiltere ve ABD’deki e-ticaret işletmelerine hizmet sağlamayı ve akabinde hizmetlerini global ölçekte yaygınlaştırmayı hedefliyor.

E-ticaret sitelerine basit bir javascript koduyla  kolay bir şekilde entegre edilebilen Sortext’in müşterilerine 7 gün ücretsiz deneme fırsatı sunduğunu ve tüm hizmetlerini sadece sağladığı ekstra kazançlar üzerinden ve performans bazlı olarak ücretlendirdiğini hatırlatalım.

Şu anda ikinci yatırım turunun hazırlıklarını da sürdüren Sortext’e ilişkin yeni bilgiler edindikçe sizlerle paylaşmayı sürdüreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.