Borsada sıfır komisyonla işlem yapmayı sağlayan Trade Republic, 67 milyon dolar yatırım aldı

2015 yılında Christian Hecker, Marco Cancellieri ve Thomas Pischke tarafından Berlin'de kurulan Trade Republic, 67 milyon dolar yatırım aldı.
Borsada sıfır komisyonla işlem yapmayı sağlayan Trade Republic, 67 milyon dolar yatırım aldı

Borsada sıfır komisyonla işlem yapmayı sağlayan Robinhood'un Almanya merkezli bir versiyonu olarak karşımıza çıkan Trade Republic, yeni bir yatırım aldığını duyurdu. 2015 yılında Christian Hecker, Marco Cancellieri ve Thomas Pischke tarafından Berlin'de kurulan Trade Republic, 67 milyon dolar yatırım aldı.

Trade Republic tarafından paylaşılan bilgilere göre alınan yeni yatırım şirketin Avrupa'da yeni pazarlara açılması ve yeni iş kolları için çözümler üretmesi için kullanılacak. 67 milyon dolarlık seri B yatırımı Accel ve Founders Fund liderliğinde gerçekleşti.

Hatırlatmak gerekirse Trade Republic geçtiğimiz yılın Temmuz ayında Creandum'dan 10 milyon dolarlık bir yatırım da almıştı. Paylaşılan bilgilere göre alınan yeni yatırım ile birlikte Trade Republic'in aldığı toplam yatırım ise 86 milyon dolar seviyelerine kadar da çıktı. 

Trade Republic girişiminin değerlemesi ile ilgili ise herhangi bir bilgi paylaşılmadı. Paylaşılan bilgilere göre geçtiğimiz yılın Mayıs ayında kullanıma sunulan Trade Republic, 150 binden fazla müşteriye de sahip durumda. Robinhood ile benzer bir çalışma mantığına sahip olan Trade Republic, sıfır komisyon ile borsada işlem yapılmasını sağlıyor.

Trade Republic'in şu an için sadece Almanya ve Avusturya'da hizmet verdiğiniz yakın zamanda ise yeni ülkelerde hizmet vermeye başlayacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.