Online reklam platformu Wordego, ilk yatırım turunu 400 bin dolar ile tamamladı

Keiretsu Forum Türkiye'nin 50 bin dolarla kendine yer bulduğu ilk yatırım turunda Wordego, toplam 400 bin dolar yatırım aldı. 
Online reklam platformu Wordego, ilk yatırım turunu 400 bin dolar ile tamamladı

Geçtiğimiz aylarda, Keiretsu Forum Türkiye'nin online reklam platformu Wordego'ya yatırım yaptığı haberini sizlerle paylaşmıştık. Keiretsu Forum Türkiye'nin 50 bin dolarla kendine yer bulduğu ilk yatırım turunda Wordego, toplam 400 bin dolar yatırım aldı. 

Wordego’nun tohum serisi turuna, Keiretsu Forum ve TR Angels üyelerinin de aralarında bulunduğu 11 melek yatırımcı katılırken, yatırımcılar arasında Webrazzi okurlarının yakından tanıdığı Hande Enes, Erdem Yurdanur, Sinan Güler ve Ümit Karaarslan’ın yanı sıra, iş ve finans dünyasının önde gelen isimlerinden Sevdil Yıldırım, Aziz Unan, Özlem Tümer Eke, Gökçe Kırımlı ve Nuray Koçer de yer aldı.

2 binden fazla reklamverene ve 5 bini aşkın web yayıncısına Programatik Reklam Platformu olarak hizmet sunan Wordego, dijital reklamların otomatik olarak alınıp satılmasını sağlayan komple teknoloji çözümleri sunuyor. Aldığı yatırımla, geliştirmekte olduğu blockchain tabanlı dijital reklam teknolojisi çalışmalarına hız vereceği öğrenilen Wordego, bu turu takip eden seri yatırım turlarıyla, dijital reklam modelini başta ABD pazarı olmak üzere global ölçekte hayata geçirmeyi hedefliyor.

2012 yılında Okan Erol ve Utku Erol tarafından İstanbul Teknokent’te kurulan Wordego, 2015 yılında İTÜ ARI Teknokent’in Innogate Uluslararası Girişim Hızlandırma Programı’nın ilk finalistlerinden biri oldu ve ABD pazarına açıldı. 2016 yılında ABD’de de şirketleşen Wordego, halen Türkiye’de Bilişim Vadisi’nde geliştirdiği teknolojiyle başta ABD olmak üzere, Türkiye, Avrupa, ve Orta Doğu pazarında dijital reklam platformu olarak hizmet veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.