Sınır ötesi ödemelere odaklanan Airwallex, 160 milyon dolar yatırım aldı

Airwallex, 160 milyon dolarlık önemli bir yatırım aldı. Söz konusu 160 milyon dolarlık D serisi yatırım turuna ANZ bankasının yatırım kolu olan ANZi Ventures ve Salesforce Ventures'ın katıldıklarını da ekleyelim.
Sınır ötesi ödemelere odaklanan Airwallex, 160 milyon dolar yatırım aldı

Geçtiğimiz yılın Mart ayında sınır ötesi gelir yönetimine odaklanan fintech girişimi Airwallex'in 100 milyon dolar yatırım alarak değerlemesini 1 milyar doların üzerine çıkardığını sizlere aktarmıştık. Geçtiğimiz yıl unicorn olan Melbourne merkez girişim, bugün ise karşımıza yeni bir yatırım haberi ile çıktı.

Girişim tarafından paylaşılan bilgilere göre Airwallex, 160 milyon dolarlık önemli bir yatırım aldı. Söz konusu 160 milyon dolarlık D serisi yatırım turuna ANZ bankasının yatırım kolu olan ANZi Ventures ve Salesforce Ventures'ın katıldıklarını da ekleyelim.

Airwallex'in halihazırda yatırımcıları konumunda bulunan DST Global, Tencent, Sequoia Capital China, Hillhouse Capital ve Horizons Ventures da D serisi yatırım turuna katıldı. 2015 yılında Jack Zhang, Jacob Dai, Lucy Yueting Liu ve Max Li tarafından kurulan Airwallex, işletmelerin tüm dünyadan para almasına olanak sağlıyor.

Airwallex tarafından paylaşılan bilgilere göre 160 milyon dolarlık yeni yatırım potansiyel satın almalar ve yeni ürünler geliştirmek için kullanılacak. Airwallex, ABD, Avrupa ve Orta Doğu özelinde satın almalar gerçekleştirmeyi hedefliyor. Alınan 160 milyon dolarlık yeni yatırım ile birlikte Airwallex'in aldığı toplam yatırımın 360 milyon dolara çıktığını da ekleyelim.

Airwallex'in son 1 yıl içinde Tokyo, Bangalore ve Dubai'de yeni operasyonlara bağladığını ve Visa iş birliği ise Airwallex Borderless Card'ı kullanıma sunduğunu da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.