Mobil vergi dosyalama uygulaması Taxfix, 65 milyon dolar yatırım aldı

Berlin merkezli mobil vergi dosyalama uygulaması Taxfix, Index Ventures'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 65 milyon dolar yatırım aldı.
Mobil vergi dosyalama uygulaması Taxfix, 65 milyon dolar yatırım aldı

Berlin merkezli mobil vergi dosyalama uygulaması Taxfix, Index Ventures'ın liderliği üstlendiği C Serisi yatırım turunda 65 milyon dolar yatırım aldı. Yatırım turuna katılan diğer şirketler, Valar Ventures, Creandum ve Redalpine olarak açıklandı. Yeni yatırım sonrasında Index Ventures'ın kurucu ortaklarından Neil Rimer, Taxfix'in yönetim kuruluna katıldı. C Serisi ile birlikte Taxfix'in bugüne kadar aldığı toplam yatırım miktarını 100 milyon doların üzerine çıkardığını da hatırlatalım.

İsviçreli girişimciler Mathis Büchi ve Lino Teuteberg tarafından 2016'da kurulan şirket, aldığı yeni yatırımla 200 kişilik ekibinin üstüne 100 çalışan daha ekleyerek ekibini genişletmeyi planlıyor. Ayrıca ürününü geliştirmeyi de hedefliyor.

Mobil vergi uygulaması, bir vergi muhasebecisiymiş gibi vergi beyannamesi dosyalama işlemini otomatikleştiriyor. Algoritma, her biri kullanıcının koşullarına göre yaklaşık 70 soru soruyor ve geri dönüş ortalama 22 dakika içinde dosyalanıyor.

Soruları yanıtlamaya başladığınızda, Taxfix ilgili soruları seçiyor ve mevcut durumunuz için geçerli olmayan soruları gizliyor. Taxfix maaş bordronuzun fotoğraflarını kabul ediyor, böylece formları dosyalamak zorunda kalmıyorsunuz. Daha sonra dosyalarınızı vergi dairesine gönderiyor. Uygulamanın maliyeti, vergi beyannamelerinde en az 50 euro hesapladığında 34,99 euro olarak karşımıza çıkıyor. Platform şu anda Almanya, Fransa ve İtalya'da faaliyet gösteriyor.

​​Taxfix, yüz binlerce kullanıcı için 270 milyon euro toplamaya yardımcı oldu. Zira şirket her yıl vergi beyannamesi veren kişilerle rekabet etmiyor. Birçok kişi, vergi beyannamelerini tamamen dosyalamaya üşeniyor ve Taxfix'in kullanıcı kitlesini bu kişiler oluşturuyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.