Sınır ötesi gelir yönetimine odaklanan fintech girişimi Airwallex, 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

C serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım alan Airwallex, yatırım ile birlikte 1 milyar dolar değerlemeye ulaşarak "Unicorn" olmayı da başardı.
Sınır ötesi gelir yönetimine odaklanan fintech girişimi Airwallex, 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Avustralya merkezli bir fintech girişimi olan Airwallex, yatırım aldığını duyurdu. C serisi yatırım turunda 100 milyon dolar yatırım alan Airwallex, yatırım ile birlikte 1 milyar dolar değerlemeye ulaşarak "Unicorn" olmayı da başardı. 2015 yılında 4 arkadaş tarafından Melbourne'de kurulan Airwallex, firmaların sınır ötesi gelirlerini yönetmelerine ve işlerini finanse etmelerine olanak tanıyan bir hizmet sunuyor.

Airwallex sayesinde firmalar, yurt dışından ödeme yapan kullanıcıları için banka hesapları oluşturabiliyorlar. Firmaların yurt dışından elde ettikleri gelir ise Airwallex sistemi sayesinde kolayca firmanın kendi ülkesine gelebiliyor. Kısacası firmaların yurt dışında iş yapmasını oldukça kolaylaştıran bir sistem sunan Airwallex, 100 milyon dolarlık yatırımı DST Global liderliğinde aldı.

DST Global'ın daha önce yatırım yaptığı firmalar arasında Facebook, Twitter, Spotify ve Xiaomi gibi günümüzün önemli internet ve teknoloji firmaları olduğunu da ekleyelim. Yatırıma Sequoia China, Tencent, Hillhouse Capital, Gobi Partners, Horizons Ventures ve SquarePeg Capital'da katıldı.

200 milyon dolardan fazla yatırım aldı

Yaklaşık 9 ay önce 80 milyon dolar yatırım da alan Airwallex, yeni yatırım ile birlikte toplamda 200 milyon dolar yatırım almayı da başarmış oldu. Buradaki en önemli detay ise Airwallex'in kuruluşundan sadece 3 yıl geçmesine rağmen bir Unicorn'a dönüşmüş olması. Avustralya'dan çıkan ilk Unicorn'un Airwallex olmadığını da hatırlatalım. Atlassian ve Canva girişimleri de Avustralya'dan çıkarak Unicorn olmayı başaran girişimler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.