Ön ödemeli tarifelerde yapılacak değişiklikler operatörlerin planlarını etkileyebilir

COVID-19 salgını ile değişen koşullar beklentileri de etkilerken operatörler müşterileri elde tutmak için farklı aksiyonlar almakta. Salgın sonrasındaki davranışı da etkileyecek bu aksiyonların operatörlerin duruşunu nasıl değiştireceğini göreceğiz.
Ön ödemeli tarifelerde yapılacak değişiklikler operatörlerin planlarını etkileyebilir

Birçok mobil operatör COVID-19 salgını sırasında müşterilerine destek olmak için farklı çözümler aramakta. Türkiye'de EBA TV için sağlanan ücretsiz mobil internet kotası örneği ile ilkini gördüğümüz bu tarz aksiyonlar ülkelerde çeşitlilik gösteriyor. İngiltere'de bazı operatörlerin kotaları kaldırdığını, ABD'de ise düşük gelirli hanelerdeki kullanıcılara teklifler sunulduğunu görmekteyiz. 

ABD'deki bu uygulama Mart ortalarında önde gelen oyuncuların bir araya gelerek gecikmedeki faturaların önlenmesi, virüs bağlantılı sorunların ertelenmesi, Wi-Fi hotspot'ların erişiminin artırılması gibi aksiyonlarla başladı. 60 gün sürecek Keep America Connected Pledge isimli oluşum ile T-Mobile öğrencilere sınırsız internet kotası sunarken Comcast ekstra herhangi bir ücret olmaksızın tüm müşterilerine sınırsız data erişimi vermekte. İnternet hızı konusunda neredeyse her ülkenin kapasitesinin test edildiği bu dönemde Ookla'nın verilerine göre sabit internette düşüş yaşanırken mobilde göreceli olarak daha iyi bir performans söz konusu. 

Webrazzi Insights Icon
Bu yazıyı Webrazzi Insights için özel olarak hazırladık.
Webrazzi Insights üyeliğiniz varsa giriş yaparak yazının tamamına ulaşabilirsiniz. Henüz Insights erişiminiz yoksa hemen harekete geçebilirsiniz.
Giriş yap
veya
Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.