Android telefonlar Covid-19 güncellemelerini Google Play Servisleri üzerinden alacak

Paylaşan bilgilere göre Android telefonlar Covid-19 güncellemelerini Google Play Servisleri üzerinden alacak. İş birliği ile oluşturulan yapının ilk fazının önümüzdeki ay yayınlanması bekleniyor.
Android telefonlar Covid-19 güncellemelerini Google Play Servisleri üzerinden alacak

Google ve Apple'ın devletlerin ve sağlık kuruluşlarının virüsün yayılmasını azaltmasına yardımcı olmak için kullanıcı gizliliğini ve güvenliği işin merkezine alan bir Bluetooth teknolojisinin üzerinde çalıştıklarını ve sistemin nasıl işleyeceğini sizlere daha önce aktarmıştık.

Hatırlatmak gerekirse Google ve Apple iş birliği ile ortak yapı oluşturulacak. Fakat bu iş birliği ise herhangi bir uygulama geliştirilmeyeceğini, 3. parti geliştiriciler ve sağlık kuruluşları ise bu yapı üzerinden gelecekte uygulamalar geliştirebileceklerini de ekleyelim.

Bu nedenle Android telefonların Covid-19 güncellemelerini nasıl alacakları şu ana kadar bir soru işaretiydi. Bugün paylaşan bilgilere göre ise Android telefonlar Covid-19 güncellemelerini Google Play Servisleri üzerinden alacak. İş birliği ile oluşturulan yapının ilk fazının önümüzdeki ay yayınlanması bekleniyor.

Oluşturulan bu yapıyı Android işletim sisteminin içine entegre etmek isteyen Google, Covid-19 güncellemelerini Android telefonlara ulaştırmak için platformun yazılım güncelleme aracı olan Google Play Servislerini kullanacağını duyurdu. Paylaşılan bilgilere göre iş birliği ile oluşturulan yapının ilk fazı 1 Mayıs tarihinde yayınlanacak.  

Arka planda çalışan Google Play Servisleri, Google uygulamaları, güvenlik, kayıp cihazları bulma ve oturum açma gibi özelliklerin çalışmasını da sağlıyor. Google Play Servisleri altyapısı ile sunulacak olan güncellemelerin Android 6.0 Marshmallow ve üzeri Android sürümü kullanan telefonlar için sunulacağını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.